Safranbolu’nun tarihi ve turistik köylerinden biri olan Yazıköy’ün 36 dönümlük köy arsası muhtarın uyanıklığı sayesinde Safranbolu Belediyesine geçmekten son anda döndü.

Safranbolu Belediyesi sessiz sedasız Yazıköy’ün 36 dönümlük arsasını usulsüz bir şekilde kendi üzerine geçirmeye kalkınca, Kaymakamlık olaya el koydu ve arsa köy tüzel kişiliğine tekrar geri verildi.

Safranbolu’ya bağlı olan Yazıköy’ün eski adı ile Çay Mahallesi, yeni ismi ile de 15 Temmuz Mahallesi geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediyesi’ne bağlanmıştı.

Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğü, Belediyeye bağlanan Yazıköy’ün 15 Temmuz Mahallesindeki arsaları belediye tapusuna geçirmeye başladı. Yazıköy’ün tüzel kişiliğine ait 36 dönümlük arsanın da Safranbolu Belediyesine geçirme işlemleri yapılmaya başlanınca, Yazıköy muhtarı Deniz Tüzer olaya müdahale etti ve köyün arsasını son anda Safranbolu Kaymakamı sayesinde kurtardı.

YAZIKÖY MUHTARI KÖY ARSASINI VERDİĞİ MÜCADELE İLE SON ANDA KURTARDI.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayı Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer, Karabük Net Haber’e şöyle anlattı;

“Bir gün internet üzerinden köyün tüzel kişiliğine ait arsaları kontrol ediyordum. Köy tüzel kişiliğine ait 36 dönümlük arsanın, Yazıköy tapusundan çıkarılmak için işlem başlatıldığını tesadüf tespit ettim. Hemen Safranbolu Tapu Müdürlüğüne gittim ve Safranbolu Belediyesi’nin arsayı üzerine geçirmek için işlemlere başladığını öğrendim. Tapu Müdürlüğü işlemlerin yasal olduğunu ve bir şey yapılamayacağını ifade etti. Bunun üzerine Safranbolu Belediyesi’ne de defalarca gittim. Belediye Başkanı Elif Köse ile o kadar ısrar etmeme rağmen görüşemedim. İmar Müdürlüğü, arsanın belediye tapusuna geçirilmesinin tamamen yasal olduğunu ve benim hiçbir şey yapamayacağımı belirtti.

Ben de son umut olarak Safranbolu Kaymakamımız Fatih Ürkmezer’e gittim. Allah razı olsun hemen olayı araştırdı ve bu tapu devrinin usulsüz olduğunu tespit etti. Sayın Kaymakamımız hemen olaya müdahale etti ve tapunun Safranbolu Belediyesi’ne devrinin olmasına saatler kala, devir işlemini iptal ettirdi.

Tüm Yazıköy halkı olarak Sayın Kaymakamımız Fatih Ürkmezer’e sonsuz teşekkür ediyoruz.”

MUHTAR TÜZER “SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE GÖRDÜĞÜM MUAMELE HİÇ HOŞ DEĞİL”

Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer ayrıca Safranbolu Belediyesi’nden gördüğü muamelenin hiç hoş olmadığını da ifade ederek “Belediye Başkanı ile görüşmek için o kadar ısrarcı olmama rağmen benimle görüşmek istememesi son derece yanlış. İnsanlardan kaçarak, ne halledilebilir ki? Belediyenin İmar Müdürlüğü ise ayrı bir fecaat. İnsanları azarlar gibi konuşmaları, hiçbir şey dinlememeleri bir hayli üzücü.

Bana olayın tamamen yasal olduğunu belirten Safranbolu Tapu Müdürlüğü ise akşam sekiz de arayıp, ‘gelin tapunuzu geri alın’ diyor. Hani arsanın belediyeye geçmesi tamamen yasaldı? Söylenecek çok söz var da yorumu kamuoyuna bırakıyorum.” Dedi.

KAYMAKAMLIK USULSÜZ TAPU DEVRİ İLE İLGİLİ İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

 Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise “Yazıköy muhtarı geldi ve konuyu anlattı. Tapunun devrine saatler kala bu devrin tamamen usulsüz olduğu gerekçesi ile olaya müdahale ederek, iptal ettirdik ve böyle bir usulsüz işlem yapanlarla ilgili de soruşturma başlattık. Yazıköy halkının arsası köylülerde kaldı.” Diye konuştu.