Safranbolu Belediyesi dün bir basın açıklaması yaparak, Safranbolu’nun içme suyunu karşılayan iki ayrı kaynakta kireçli su sorunun ortadan kaldırılması için çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.

Safranbolu Belediyesi Basın Bürosundan servis edilen yazılı basın açıklamasın da, Safranbolu Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklama olarak belirtilerek; Safranbolu'da yaşanan kireçli su probleminin yakında ortadan kalkacağı ve Safranbolu'nun daha yumuşak içimli bir suya kavuşacağı belirtildi.

DSİ’NİN YATIRIMINI SAFRANBOLU BELEDİYESİ YAPIYORMUŞ ALGISI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada; “Karasu içme suyu arıtma ve sertlik giderme tesisi, suyun sertlik derecesini önemli ölçüde gidermeye yönelik tasarlanmış membran tipli bir tesistir. İlimiz ve ilçemizin nüfusunun çeşitli sebeplerden dolayı her geçen gün hızla artmasıyla birlikte su tüketimi de önemli oranda artmıştır. Belirli bir nüfusa göre tasarlanan Karabük içme suyu arıtma ve sertlik giderme tesisi, ilçemizin de artan su talebi ile kapasitesinin çok üzerine çıkmış ve kapasite artırımı zaruriyeti doğmuştur. Mevcut membran tipli arıtma tesisine ilave edilmesi planlanan 2.kademenin 2025 yılına kadar tamamlanması planlanmış ancak ihtiyaca binaen bu tarih öne çekilerek 2. Kademe olarak ters Osmoz Ünitesi ile gerekli ekipmanlar teçhiz edilerek, arıtma tesisinin kapasitesin yükseltilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Mevcut arıtma tesisine ilave edilecek 2. kademenin tamamlanmasının ardından ilimizde yaşanan kireçli su problemi iki aya kadar ortadan kalkarak, daha yumuşak içimli bir suya kavuşmuş olacağız. Ayrıca 1. Kademedeki membran ekonomik ömrünü doldurmuş olup, değiştirilmesi içinde Karabük Belediyesi ile birlikte yenileme çalışmaları başlatılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

“DSİ TARAFINDAN YAPILIYOR” BİR KELİME DE GEÇİŞTİRİLMİŞ

DSİ tarafından yapılan çalışmanın Safranbolu Belediyesi tarafından yapılıyor algısı oluşturulmaya çalışıldığı gözlemlenen açıklamanın sadece bir satırında “DSİ tarafından yürütülmekte olan çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanmaktadır.” Denildiği de dikkatlerden kaçmıyor.

Ayrıca Safranbolu Belediyesi basın bürosundan servis edilen habere ilişkin fotoğraf ise tam bir komedi olarak nitelendirildi. Su arıtma tesislerindeki membran çalışmaları ile habere ilişkin servis edilen fotoğrafta bulunan kamyonla ve su borularının döşenmesini içermesi “Ne alaka?” dedirtiyor.

18 TEMMUZ’DA DSİ’NİN BU ÇALIŞMASI AYRICA HABERLERE KONU OLMUŞTU

18 Temmuz tarihli bazı haberlerde, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu ve AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Safranbolu içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulunduğu yer almıştı.

Yine aynı tarihli haberde DSİ Bölge Müdürü Yaroğlu’nun ise şu açıklaması yer almış; “Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinin tamamlanması ile Safranbolu’nun 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Tesisi 2020 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Tesisin tamamlanması ile Safranbolu’ya günde 35 bin metreküp kaliteli içme suyu temin edilecek. Safranbolulu vatandaşlara kaliteli içme suyu temin edecek bu projenin hayat geçirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ederiz”

Hatta AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz bile 18 Temmuz tarihli bu haberde "Arıtma tesisi inşaatı işinde yüzde 81 gerçekleşme sağlanmış olup, 2020 yılı içerisinde tamamlanarak Safranbolu ilçe merkezine arıtılmış suyun verilmesi hedeflenmektedir. İş muhtevasında yer alan Kanyon depo, Bostanbükü depo, Kirkille depo ve Gümüş depoların inşaat işleri tamamlanarak, mekanik çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Safranbolu'nun mevcut içme suyu kaynaklarından birisi olan ve halihazırda kullanılan Bulak kaynağından 59 lt/sn su mevcut hat korunarak branşman vasıtasıyla alınacak arıtma tesisine iletilecektir. Gerçekleştirilen yatırımların sıkı takipçisi olacağız. Safranbolu’muza çok büyük bir hizmeti olacak olan arıtma tesisini inşallah yakın bir zamanda hizmete kazandıracağız."

DSİ 23. Bölge Müdür Yarımcısı Yasin Devrim ise Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatı işinin 26 milyon 980 bin TL bedelle 2017 tarihinde sözleşmesinin akdedildiğini belirtmiş.

AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI UYUYOR MU?

DSİ Bölge Müdürlüğünün yatırımı olan ve AK Parti İl Başkanı ile Milletvekillerinin de sıkı takibi altında olan Safranbolu içme suyu arıtma tesisi ile ilgili Safranbolu Belediyesinin yatırım sanki kendileri tarafından yapılıyormuş gibi asparagas bir açıklama ile algı oluşturulması karşısında, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı’nın seyirci kalması ise ayrı bir tartışma konusu olarak görülüyor.

Kendi partisinin il başkanı ve milletvekillerinin takipleri ile yapılan bu tür yatırımları bırakın tanıtmayı sahip bile çıkamadıkları yönünde kendi tabanından eleştiri alıyorlar.