Genç nişanlı çift yaşadıkları Kartaltepe Mahallesinde 65 yaş üzeri vatandaşların evlerine tek tek giderek, kapıdan maske, eldiven ve el dezenfektesini ücretsiz dağıtıyorlar. İnsanlar yanlış anlamasın diye de mahalle camisinin imamı ile kapıları çalıyorlar.


 

Uzun süre İstanbul'da yaşayan ve memleketleri Karabük'e geçtiğimiz aylarda yerleşen nişanlı genç çift, kendi imkanları ile aldıkları tıbbi maske, eldiven ve el dezenfektelerini yaşadıkları Kartaltepe Mahallesinde 65 yaş ve üzeri yaşlıların evlerine giderek tek tek dağıtıyorlar.

İsimlerinin verilmesini istemeyen hayırsever nişanlı çift, yaşadıkları Kartaltepe Mahallesinin muhtarı aracılığı ile tespit ettikleri yaşlıların evlerine tek tek gidiyorlar ve kişi başı iki adet maske, bir koruyucu eldiven ile bir adet el dezenfektesi hediye ediyorlar.

Şu ana kadar 150'ye yakın yaşlı insanların evini ziyaret ederek maske, eldiven ve el dezenfektesi dağıttıklarını belirten hayırsever nişanlı genç çift "Dağıtımlarımız devam ediyor. Amacımız Kartaltepe mahallesinde yaşayan 65 yaş ve üstü tüm insanların evini ziyaret ederek bu koruyucu malzemeleri dağıtmak." diye düşüncelerini ifade ettiler.

Uzun yıllar İstanbul'da yaşadıklarını ve bir süre önce Karabük'e geri döndüklerini belirten hayırsever nişanlı çift, "Amacımız kendi reklamımızı yapmak değil. Diğer hayırsever vatandaşlara inşallah örnek oluruz ve bu uygulama her mahallede yardımsever birileri tarafından yapılır umudunu taşıyoruz." dediler.