Tüm Yerküreyi etkisi altına alan, şu ana kadar 117 ülkede görülen Yeni Tip Korona Virüsü şu ana kadar beş bine yakın can aldı. Dünya'da Yüz elli bin insanın enfekte olduğu Korona Virüsünün hızla yayılması şimdilik engellenemiyor.

Ülkemizde de iki kişinin test sonuçları pozitif çıktı ve yine şu an için Türkiye'de iki korona virüs vakası var.

Dünyayı saran Korona Virüsü ile ilgili en kararlı, en etkili tedbirleri alan ülkelerin başında gelen Türkiye'de ciddi bir salgın beklenmese de okullar tatil edildi, spor karşılaşmaları seyircisiz oynanmasına karar verildi ve bunun gibi her türlü tedbirler alındı.

YALAN HABERLERE İNANMAYIN

İlimiz Karabük'te de son bir hafta içinde 5 kişi şüpheli vaka olarak karantina altına alındı. İki kişinin test sonuçları negatif çıkarken, halen üç kişi karantina altında ve test sonuçları bekleniyor.

Karabük Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizde şu ana kadar hiç bir vakanın olmadığını belirtse de gerek sosyal medyalarda, gerekse gerçek dışı söylemler sonucu, bir çok kesim Karabük'te Korona Virüs hastası olduğu ve hatta bu hastalıktan can kaybı yaşandığı yönünde tamamen gerçek dışı haberlerin etkisi altında kalıyorlar.

Karabük Valiliği, insanları tedirgin etmek amacıyla bu tür gerçek dışı söylemlere ve sosyal medya paylaşımlarına inanılmamasını istiyor. Yetkililer, halkın resmi açıklamalar dışında hiç bir bilgiyi ciddiye almamalarını da önemle belirtiyorlar.

FIRSATÇILARA GÖZ YUMMAYIN

Dünya'da yaşanan Korona Virüs salgını ile ilgili ülkemizde de iki vakanın çıkmasıyla, başta dezenfekte eden hijyen malzemelerinin, tıbbi maskelerin, kolonyaların, temizlik malzemelerinin, gıda maddelerinin ve bunun gibi halkın rağbet gösterdiği bir çok kalem malın fiyatlarında fahiş artışlar yaşandığı gözlemlenmekte.

Ciddi fiyat artışı yapılan ürünler ile ilgili bir durumla karşılaştıklarında haksız fiyat artışı yönünde Ticaret Bakanlığının İOS işletim sistemi olan mobil cihazlar için App Store'den HFA Bildirimi ile Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar için Play Store'den HFA Bildirim uygulamalarını indirerek, anında ihbar etmeleri, halkın hak ve menfaatleri açısından önemli olduğu belirtiliyor.