Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili esnaf çadırında zehirlenen vatandaşları hastanede ziyaret ederek olaya el koydu.

Başkan Vergili hastane önünde olay ile ilgili açıklamasında şunları söyledi;

"Bütün çocuklarımı tek tek ziyaret ettim. Allah'tan o kadar vahim bir durum yok. Genelde ayaktan tedavi ve çocukların 24 saat gözetim altında tutulması şeklinde.

Burada en üzücü nokta şu ki böyle etkinliklerde üzücü durumların ortaya çıkması. Bütün hastalarımız inşallah yarın sabaha kadar kendilerine gelirler. Biz Karabük Belediyesi olarak bu üzücü duruma sebebiyet verenlerin hepsi ile ilgili  gerekli işlemler yapılacaktır. 10 yıllık görevim boyunca üzerinde en çok durduğum şeylerden birisidir Karabük'te vatandaşın fırından, restoranlardan, pastanelerden hijyenik mal alabilmeleri. Bu konuda denetimlerimiz devam ediyor ama bizim denetleyemediğimiz gıda satış maddelerinin olduğu yerler bir hayli fazla. 

Büyüklerimiz ayaktan tedavi ile gönderildi. Yukarıda 12-13 çocuğumuz var. Onlar da çocuk oldukları için 24 saat müşade altında tutulacak. " ifadelerine yer verdi.

Tavuklu pilavların dağıtıldığına ilişkin söylentilere ile ilgili Başkan Vergili "Bizim herhangi bir promosyon, yemek programımız kesinlikle yok. Bu arkadaşımız kendisi bir stant kiralamış, ücreti  mukabilinde satışını yapıyor. Satışın bizimle alakası yok, belediye olarak böyle bir görev üstlenmedik.Biz sadece belediye olarak gelen vatandaşlarımıza çay ikram ettik." dedi.