Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Vergili açıklamasında; "Seçim boyunca haftalık sizleri bilgilendirerek seçim kampanyamızı sürdüreceğiz. Bugünkü en önemli unsurlardan bir tanesi bütün basın mensuplarının beklemiş olduğu "Siz Burhanettin Uysal'a neden cevap veriyorsunuz?" sorunuza cevap vereceğim. Şuana kadar 2 tane Belediye Başkanlığı seçim kampanyası yürüttük ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürüttük ama bu şekilde bir seçim kampanyasına bizde şahit olmadık. Burhanettin Uysal beyin sürekli olarak şahsımız iftira veya yalanlama kampanyası devam etmektedir. Sürekli olarak bunların üstüne vurgu yapmakta ve bu şekilde bir seçim kampanyası yürütmeye devam ettiği için bizde ister istemez cevap vermekteyiz. Burhanettin Uysal bey benim uzun yıllardan bu tarafa tanımış olduğum bir kişi ve bu seçimlere kadar da aramızda en ufak bir problemin olduğunu bilmiyorum. Şöyle söyleyeyim; Biz, bir kişinin yapmış olduğu iyi işleri söylerken, yapamadıklarını da söylemek bizim en tabi haklarımdan bir tanesi. Kendisi başarılı bir Rektörlük geçirmiştir ama çok başarısız da bir Milletvekilliği dönemi geçirmiştir. Sizlerde buna şahitsiniz. 3 yıllık Milletvekilliği döneminde Karabük'ün hiç bir probleminin içerisinde olmadığını eleştirmek bizim en tabi hakkımızdır. Tabi kendisi bu durumun hepsini terse çevirip bir algı yönetimi ile siyaset yapmaya çalışmakta. Karabük Belediyesinin, bizim yapmış olduğumuz her işi hiçe sayarak ve yakışık olmayan kelimeler kullanarak kampanyasına devam etmektedir. Rafet Vergili Karabük'ün ve Karabük'teki tüm partilerin ortak bir değeridir. Biz yine halk ile iç içe bütün projelerimizi anlatmak şartıyla propagandamıza devam edeceğiz.

Biz Karabük'ün 50 yıllık geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Buradaki en önemli unsurlardan bir tanesi kesintisiz ulaşım programımız. 3 alt geçit ve 3 üst geçit ile Safranbolu'ya kadar ulaşacağız.  Karabüklülerin yıllardan bu tarafa arzusu olan muazzam bir Şehir Parkı bitmek üzere. "Bunu bugüne kadar neden yapmadınız?" derseniz bu bir planlama olayıdır, ulaşım olayıdır. Eğer Dökecek Deresi ıslah edilmeseydi burada böyle bir Şehir Parkı'nın yapılması mümkün değildi. Devamında gençlerimiz için Bilim Teknoloji Merkezimizi yapacağız. Tüm Karabüklülere hizmet edecek Belediyenin Sağlık Tarama Merkezini yapacağız.  Yine inşallah 2019 senesinde Katı Atık Bertaraf Tesisini açacağız. Kartaltepe de kentsel dönüşüm başladı ve tapusu Karabük Belediyesi'nin üstüne geçti. Yine Bayır Mahallesindeki kentsel dönüşüm Bakanlığın bile çözemeyeceği o kadar büyük yüzlerce problemin içerisindeki bir bölgenin tamamı inşallah 2019 senesi içerisinde temizlenecek. Şuanda fabrikaların, depoların çoğu da sökülmeye başladı. Yine Devlet Demiryolları ile gar sahasının boşaltılıp şehre kazandırılması protokolü bitti. 2 - 2,5 yıl içersinde o arazilerin tamamını Karabük Belediyesine teslim edilecek. Karabük için olmazsa olmazlardan birisi Yağmur Suyu Drenaj Projesi ki Karabük içindeki her türlü sel ve su baskınını bu proje ile bitireceğiz. Kanyon Park ile ilgili ülkemizin geçirmiş olduğu krizden dolayı bir aksaklık, bir bekleme süresine girilmişti ama 2019 senesinde burası da kesinlikle tamamlanacak. Sosyal Yaşam Merkezleri, Parklar, yine Asansör Kuleleri ile Karabük'ü inşallah imar etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

ÇARESİZLİĞİNDEN PROJE ÜZERİNE PROJE AÇIKLIYOR 

Vergili, AK Parti Adayı Burhanettin Uysal'ın iş bilmezliğinden ve çaresizliğinden iki de bir proje açıkladığını da vurguladı ve "Biz inançla yola çıktık, bu projeleri programladık ve bunları tamamlamayı hedefledik. Eğer birileri bir şekilde Karabük'e atanırsa ne yapacaklarını bilmezler. Önce bir proje koyarlar, olmadı halkı ikna etmedik diye ikinci programı koyarlar. Hazırlıksız kişilerin Karabük'ü yönetmesi veya siyasi başarısızlık yaşamış kişilerin Karabük'ü yönetmesi, kendisini başarılı yapabilmek için yalan ve iftiralara başvurması o kadar hoş değil.

Üst üste program yapılmaz. 2009 senesinde iyi hatırlayın bütün Karabük için yapacaklarımı 4 ay evvelden açıklayarak yola çıktım yine 2014'te de aynı şekilde projelerimizi ortaya çıkarttık. Projeler seçim zamanı düşünüp ortaya çıkarmak doğru değildir. Karabük ile bir bütün olunması gerekir. Bunlar şimdi bir proje üretirler yetiştiremezler, arkasından şunu da yapalım diyerek arka arkaya proje üreterek zamanları geçer. Buda çaresizlikleri ve ne yapacaklarını bilemediklerindendir. Kendisini bu işe gönüllü olarak vermiş bir kişi bütün dersini hazırlar, reklam programları ile seçim yönetmeye çalışmaz. kendisinin bir cümlesini duydum "biz bunları daha önceden açıklasaydık insanların hafızasında kalmazdı" insanların hafızalarına 25 günde yapacaklarınız ile ilgili hiç bir şey veremezsiniz. Yaptıkları projelerin çok önemi yoktur ve itibarda göreceğini çok sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

VEKİLLER EV ÖDEVLERİNE ÇALIŞSINLAR

Milletvekili Cumhur Ünal'ın "Karabük'e devlet eli değmesi lazım." şeklindeki açıklamasına Belediye Başkanı Rafet Vergili şu cevabı verdi;

"Karabük Belediyesi de devlettir. Devletin bütün kurumlarıyla çok iyi ilişkilerini sürdürmüştür. Devlet kurumları ile ilgili her türlü problemi çözülmüştür. Çok basit bir örnek vereyim. Sürekli olarak "belediyeyi zarara uğrattı" diyor ya. Sporcu Fabrikasının yapılması ile ilgili 6 dönüm arazisini sporcu Fabrikasına bağışlamıştır. Devlet kurumlarının yapacağı işleri engellememek, devletin önünü açmak için Karabük Belediyesi gerekli her şeyi yapmıştır. Eğer Karabük Belediyesi'ne devlet eli değmesi gerekiyor diyorsa ben Ak Partili bir arkadaşımızdan bu görevi devraldım onun döneminde Karabük'e devlet elini sokup seçimi kaybetmemeleri gerekiyordu. Diğer bir olay ise eğer Milletvekilleri "Karabük'e devlet eli değmesi gerekiyor" diyorsa ellerinde liste var bu listede şunlar yazıyor. Hamzalar Gümrük Müdürlüğümüz yok. Sağlık Bakanlığının hastanede ek inşaatı için hem yeterli diyorlar hem 150 kişilik ek yatak lazım diyorlar. Devlet Su İşlerinin arıtma su kapasitesinin arttırılması gerekir. Araç Çayı projesinin bitmesi gerekir. Eskipazar Çayı Islah projesi, Cevizli Dere ıslah projesi, Gökdere ıslah projesi ve Karayolları Kardemir kavşağı projesi buyursunlar yapsınlar. 2 yıldan bu tarafa konuşuyorlar ki biz diyoruz devlet yaparsa yapar, yapamazsa biz yaparız. Sonra Karabük Çevre Yolu Projesi buyursunlar yapsınlar. Karayolları Karabük - Yenice bölünmüş yol projesi ve Karayolları Karabük - Bartın yol projesini tamamlatsınlar. Ben Milletvekillerimize kendi ev ödevlerinin ne olduğunu sizlerin huzurunda hatırlatmış olayım.

Devlet eli nasıl değer size çok kısa bir şekilde özetleyim. Ben Karabük'ün her noktasında bulundum. 30 yaşımda iken dahi Karabük'ün geleceği ile ilgili çok büyük programlar ele aldım. Size 4 tane program sayacağım. 1990 - 1992 Ticaret Odası Başkanıyım iken 6 ay içerisinde Karabük'ü 2000'li senelere kadar kalkınmada öncelikli yöre kapsamına aldırttım. En büyük şahit Ahmet Gölbek'tir. Kendisine rica edeceğim o mücadeleyi bir kitap olarak yazsın. 4 kere Başbakan, 2 kere Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Organize Sanayi'nin müracaatını yaptım. Görevim bittiğinde sonuçlandı. Şuandaki mevcut Organize Sanayi'de ikibin kişi görev yapıyor. Demir Çelik'in modernizasyonuyla ilgili işlemleri başlattım. ilk defa kütük makinesini Hüsamettin Örüç bey Bakan iken programa aldırttım. Karabük Demir Çelik 1 liraya özelleştiği zaman eğer o üniteler yapılmamış olsaydı Demir Çelik'in tamamı kapanmıştı. O tarihte bunlar Karabük için hayati projelerdi. O tarihte doğalgaz projesi 1995 kalkınma planı kapsamına alınmıştı. Bunlar bir vizyon, bir görüş olayıdır.

Kastamonu, Çankırı, Bolu bin yıllık vilayet. Karabük şuanda 80 yıllık mazisi olan bir şehir. Benim göreve geldiğim zamanki Karabük'ü çok iyi hatırlayın. Postanenin önünde saatlerce trafik problemini çözemezlerdi. Albay Karaoğlu Caddesi boşalmazdı. İstasyonda kesinlikle şehir merkezinin trafiğini boşaltamazlardı. 10 yıldan bu tarafa şehir merkezinde 1 tane ambulans sesi duydunuz mu? Postanenin önü iki yoldan 4 e çıkartıldı. Taşkent Caddesi 2 şeritten 4 yola çıkartıldı. Şehre meydan yapıldı, kütüphane yapıldı. Şehir hızlı bir şekilde modernleşmeye devam ediyor. İçinde yaşayanlar fark etmese bile şehir dışından gelenler farkı hemen fark edebiliyor. Onlar kendileri söylerler Milletvekillikleri oldu, İl Başkanlıkları oldu o zaman devlet ile beraber Karabük'e format atsalarmış."

BELEDİYENİN KASASINDAKİ PARAYI SAYABİLİRLER

Yine Milletvekili Cumhur Ünal'ın "Karabük Belediyesinin kasasında belirtilen kadar para olmadığını duyuyoruz." şeklindeki açıklamasına da Vergili "İnanmıyorsa bankaya gider sayar. Şuana kadar biz 10 yıllık icraatımız döneminde Karabük Belediyesinden alacağım var diye bir Allahın kulunu duydunuz mu?, İşçisi maaşını bir gün geç almış mı?, ikramiyesini bir gün geç almış mı? ben bunlara bakarım. Bizim zenginliklerimiz ortada. Kendilerine 98 trilyon lira değerinde tek bir tapu gösteriyorum. Bunların hepsi Karabük Belediyesine bizim dönemimizde kazandırılmış mülklerdir. Milletvekillerimiz gelebilir, mevcut aday gelebilir istedikleri gibi onaylı belgeleri önlerine koyarız. Söyledikleri her sözü ispat edemezsek özürde dileriz. Yalan ve iftira üstüne bir kampanya yürütmesinler." diye cevap verdi.

VERGİLİ, GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULARI DEĞERLENDİRDİ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, gündemdeki diğer konuları da değerlendirdi.

"Mevcut aday gecen akşam kariyerini anlattı kendisi Rektörlük mü yaptı, yoksa o kadar unvanlar mı topladı? 3, 4 tane üst lisans, ikinci bir profesörlük ki tahmin ediyorum Rektörlük döneminde bunları edindi. Böyle bir kişinin benim ile beraber oturmasında herhalde hiç bir mahsuru yoktur. Bize vereceği dersler de vardır. Biz medeni kişileriz benim eksiklerim yoktur demiyorum mutlaka benimde eksiklerimiz vardır. 10 yıllık icraatın içerisinde eksik olmaması, noksan olmaması mümkün değildir.  Hatalarımızı kabul ederiz, yaptıklarımızı söyleriz. Beraber oturup projelerimizi konuşabiliriz. Bunlar ile ilgili problem yok. Ama öyle çok basit iftiralar ile, yalanlar ile veya mağdurlar yaratmaya çalışmak ile yapılacak politika o kadar doğru olduğuna inanmıyorum.

Bana "Türkiye'de örnek bir Belediye Başkanı gösteriri misiniz?" derseniz. Benim örnek gösterebileceğim 2 tane Belediye Başkanı var.  Birisi Bedrettin Dalan'dır diğeri ise Sayın Cumhur Başkanımız Tayyip Erdoğan'dır. Örnek alınacak 2 Belediye Başkanıdır. Bedrettin Dalan partisinin propagandası sebebiyle seçim kaybetmiştir ki İstanbul çok büyük kan kaybetmiştir. Kesinlikle merkezi hükümet ile bizim yapmış olduğumuz icraatların hiç bir alakası yoktur. Bir tek şu vardır. Sizin bütün kurumlar ile iyi olmanız lazım ki biz bu güne kadar hiç bir kurumla ters düşüp Karabük ile ilgili yapılabilecek hiç bir işi engellemedik.

Esnaf Çadırındaki zehirlenme konusu üzücü bir hadise. O arkadaşımızda öyle olsun istemezdi. Biz bugüne kadar hijyen konusunda çok hassas davrandık. Bu durum yanlış üretim ve yanlış malzeme kullanılmasından da kaynaklanmış olabilir. Öyle bir olayın olmasını hiç kimse istemezdi zaten şuanda bunların hepsi araştırılıyor. O arkadaşta orada sertifikalı, ruhsatlı bir kişi idi. Ayrıca Esnaf Çadırı da denetleniyordu.

Sorduğumuz sorular ile ilgili cevaplar alamadık. Biz Milletvekili zamanında onun icraatı olarak yalnızca 2 maaş aldığını biliyoruz. kendisi 3 yıl içerisinde de ne Karabük'ün bir caddesinde, ne bir sokağında görülmüştür. Yine part time Başkan diyor. Ben her Pazartesi sabahı Karabük'te bir mahallede Belediye Başkanlığı makamı kurup önce o mahallede görev yapıp sonrada gidip tekrardan kendisinin "burada yaşanır mı?" dediği 5000 kişinin çalıştığı yerde de saat 1 1,5'a kadar görevine devam etmiş bir Belediye Başkanıyım. Hiç bir zaman mahallelerden dışarı çıkmadım, vatandaşlarımızdan kopmadım. Ben böyle bir belediye Başkanıyım, ben Karabük'ün ortak bir değeriyim. O istediği kadar Kemal Sunal'lı, Şener Şen'li filmler yapsın. Hiç kimse onlara itibar etmez"