• Rafet Vergili, Burhanettin Uysal’a teşhisi koydu; “Dengesi bozulmuş. Psikolojik destek alması lazım”


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile AK Parti Karabük Adayı Burhanettin Uysal arasında seçim başından bu yana devam eden sözlü kavgaya Vergili kendine göre son noktayı koydu.

Vergili, Burhanettin Hoca'nın psikolojik dengesinin bozulduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini açıkça ifade etti.

Vergili "Siyasiler sözlerini söylerken çok ölçüp biçerek söylemesi lazım. Siyaset bittikten sonra bu sözlerin telafisi olması lazım veya insanlar yan yana geldiği zaman ‘Evet bu söz siyaseten olarak söylenmiştir.’ Diye düşünülebilmesi lazım." diyerek, başladığı konuşmayı şöyle sürdürdü;

"Ama şu anda bakıyorum, hele Burhanettin Bey söylemlerin seviyesini o kadar düşürdü ki, her konuşmasında farklı bir söylem, farklı bir ithamla, alaycı tavırlarla söylemler söylüyor. Şimdi bunlar hiç doğru bir şey değil. ‘Yalancı’, şu, bu diyor mesela. Bunların hiçbirini kale almıyorum. Ama o kadar basit laflar etmeye başladı ki kendisinin akademisyenlik seviyesini bu kadar ayaklar altına alacak sözleri sarf etmesi gerçekten onun tamamen psikolojisinin bozulduğunu, hatta farklı bir denge sorununun başladığını gösteriyor.

Tamam şimdi elindeki anketler o kadar kötümser olabilir ama sen bir siyasetçisin. Bu kadar karamsarlığa kapılmaman lazım. Bu sözlerle siyasette hiçbir zaman yeri olmadığını veya siyasi prim sağlamayacağını bilmen lazım. Ya da senin yanında danışmanların olması lazım. Siyasetin seviyesi bu kadar düşürülmez ki. Artık iftiraların seviyesi çok değişti. Çok daha farklı konulara gelmeye başladı. Allah kolaylık versin diyorum, bu son 4-5 günü nasıl geçirecek ben onu merak ediyorum. Kesinlikle psikolojik destek alması lazım. Söyleyecek başka bir şey yok."

Vergili, Uysal'ın psikolojisinin bozulduğunu nasıl teşhis ettiğini de şu cümleleri ile ifade etti;

"Çünkü bütün canlı yayınlardaki konuşmalarına bakıyorum. Siyaset farklı bir şeydir. Şimdi sıkıntısı şu: üç yıllık milletvekilliği döneminde birden milletvekili oldu ve gölge milletvekiliydi. Hiç siyasette emeği olamamış, sokakları gezmemiş, caddeleri tanımamış. Birden siyasete girdi, hemen milletvekili oldu ki şimdi gerçek siyasetin ne olduğunu anladı, baktı işi çok zor çok karamsar, psikolojik dengesi tamamen bozulmuş artık ne söyleyeceğini bilmiyor aklına ne gelirse söylüyor. Seçim kazanılır, kaybedilir. Ondan sonra insanların birbirine bakacak durumda olması gerekir. Bu sözle hepsini kendin başlattın, senin söylemlerine cevap verildiği zaman da yine bir cevap vermeye çalışıyorsun. On yıldan bu tarafa bu kadar seçim yaptım, gerçekten bu kadar basitleştiğini de görmedim. Ki bu biraz da anketlerdeki karamsarlığı. Ben ona bağlıyorum ama inşallah önümüzdeki günlerde daha iyi seviye olur."