Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ergün Başkaya ile Karabük Net Haber’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ın kendisi ile ilgili yaptığı eleştirilere değindi ve Uysal’ı Atama Başkan Adayı olarak niteledi.

Vergili Uysal için “Başarılı bir Rektörlük yaptı ama Karabüklülerin desteği ile ardından da milletvekili oldu. Atanmış kişilerin, milletvekili olsun belediye başkanı olsun, başarılı olmalarını beklemek mümkün değil ya da başarılı bir siyaset çizgisi çizmeleri ve tamamlamaları mümkün değil. Milletvekilliğine hazır değildi. İsmi önde gidiyor diye iktidar partisi o tarihte 7 Haziran’dan, 1 Kasım’a biliyorsunuz büyük bir sıkıntı vardı, reklama da ihtiyacı vardı ve milletvekili adayı yapıldı.” Dedi.

Vergili konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Diyor ki, ‘Benim milletvekilliğimi kimse sorgulayamaz.’ Benim belediye başkanlığımı herkes sorgulayabilir ve benim geçmişimi de sorgular ve bana bunu öngörüp oy verir. Bizde senin milletvekilliğini sorgularız ve gelecekte neler icra edeceğini halk olarak tercih ederiz. Seçim sathında halkın bizim geçmişimizi ve adayların birbirlerinin geçmişlerini irdelemesinden daha doğal bir şey yoktur. Çok başarılı bir rektör olduğunu inkar etmiyoruz ve bütün Karabük ile destek verdik. Siyasete hazır değildi, milletvekilliğine hazır değildi, ne yapacağını bilmiyordu. Eğer ben 10 yıllık belediye başkanlığı görevimde kendi menfaatlerim için 1 kuruş bile rant sağlamışsam bu neden konuşulmasın. Milletvekili seçildiğinde bir kere Karabük ile ilgili konuşma yaptı. Mehmet Ali Şahin Bey ile o dönem o kadar güzle bir diyalog içerisinde çalıştık ki, Karabük’ün her problemini masaya yatırdık. Ben ne ricada bulunmuş olursam olayım Mehmet Ali Şahin Bey mutlaka o kurumu aradı, Karabük’ün problemlerini elinden geldiğince yardım etti ve çözmeye çalıştı.

Burhanettin Bey milletvekilliği döneminde bize ne probleminiz var? ne iş yapıyorsunuz diye hiç sormadı ve 3 yıl boyunca kendisiyle hemen hemen bakanların teşrifi veya başbakanın gelişi haricinde bir diyaloğum olmadı.

Şu anda ben hazırlattım dediği, karayollarının hazırlamış olduğu projenin tamamı Mehmet Ali Şahin Bey’in uğraşları sonucu gerçekleşmiştir. Biz bu projeyi Mehmet Ali Şahin Bey, karayolları, valilikle beraber 4-5 defa incelemişizdir ve bu şekli almıştır.

Şu neden bitmemiş, bu neden bitmemiş diye sorgulamak için biz onu milletvekili yapmadık. Bende ona soruyorum. Sen Karabük’ün milletvekiliydin, Yenice’nin HES projesi ile ilgili ne yaptın? Çifte maaş mevzuunu bir bakan beyden dinledim. Ben bir oy için hiç yalan söylemedim, oy almak için hiç kimseyi kandırmadım ve hayalleriyle oynamadım.

Bu kanun 2005’te geçmiş diyorsun. Bende 2017 senesinde kendisinin başkan vekili olarak bu kanunu nasıl geçirdiğini, kimleri muhalefet ettiğini, AK Partili vekillerin birçoğunun itirazı varken komisyondan bir şekilde geçip, kanun tasarısından geçirildiğini ben çok iyi biliyorum. Sen yalan söylüyorsun ve yalancısın. İstersen mahkemeye ver senin yalan söyleyip söylemediğini ortaya koyalım.”

"BURHANETTİN UYSAL ATANMIŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIDIR"

Vergili, Uysal’ın Milletvekili adaylığında da, Belediye Başkan Adaylığında da atanmış birisi olarak nitelendirdi ve şunları söyledi;

“Belediye başkanlığı arzu işidir. Eğer atanmış olarak gelirsen başarı oranın sıfır olur. Milletvekilliğinde başarısız olmuştur. Çünkü halkla bir diyaloğu yok, Bir soğuksu mahallesindeki, kayabaşındaki ve diğer yerlerdeki problemleri bilmiyor. Yalnız popülist bir siyaset yapmışsın.

Birdenbire atanmış bir başkan adayı geldi ve ne yapacağını hiç bilmiyor. Çünkü Karabük’le ilgili üreteceği bir proje yok. Benim için Burhanettin Bey atanmış başkan adayıdır ve Karabük için hiçbir şey üretemez.

Burhanettin bey benim için bir atama belediye başkan adayıdır. Atamayla geldiği zaman bunlarla ilgili hiçbir arzusu ve düşüncesi olamaz. Aday adaylığı içerisindeki arkadaşlarda çok ciddi projeleri olanlar vardı.  Bu adayın sıkıntısı bu, atama adaydır.”

"BURHANETTİN BEY’DE İKİ MAAŞINDAN BİRİSİNİ ÖĞRENCİLERE BURS VEREBİLİR"

Vergili “Benim maaşımdan verilen bursun açıklanmasında sorun yok, ben kime verilmiş diye isim vermiyorum, liste yayınlamıyorum. Bunu şunu için söylüyorum; Sende iki tane maaş alıyorsun, bir tanesini öğrencilere burs olarak ayıramaz mıydın demek istiyorum. Hocam burasını anlamıyor, çarpıtarak anlatıyor." dedi.

"KARABÜK’DE HER GEZDİĞİ KALDIRIMDA BENİ HATIRLAYACAK"

AK Parti Adayı 10 yıllık belediye Başkanlığında neden bazı şeyleri yapmamış eleştirisine de cevap veren Rafet Vergili “Sen 10 yıl içerisinde doğalgaz dağıtacaksın. Şehrin bütün su problemlerini çözeceksin, şehrin kütüphanesi, meydanı, hali, mezbahası, köprüleri bunların hepsini yapacaksın. Birde bu şehri üç kere asfaltlayacaksın, onları niye yapmadın. E sen neden yapmadın hocam? Sen 3 yıllık milletvekiliyken bir kuruma ben şu işi yaptırabildim diyebiliyor musun? Bulvarlar açacaksın, dereler ıslah edeceksin, yüzlerce kamulaştırma yapacaksın, kilometrelerce kaldırım yapacaksın. Şu anda siyasi propagandaya çıktığı zaman kendisi caddeleri, sokakları, mahalleleri gezecek. Her başmış olduğu kaldırım Rafet Vergili döneminde yapılmıştır, beni her kaldırımda hatırla Burhanettin Hocam. Yağmur Suyu Drenaj projesinin 2 yıldır saha çalışması planlaması yapıldı ki bu Karabük’ün tam 50 yılına, geleceğine hitap edecek bir proje.

Bende artık hayatımın belli bir dönüm noktasına geldim. Önümüzdeki nesilde Karabük’ün her noktasındaki imzamızı görecek ve dua edecek. Her şey para değil. Bu bir halk hizmeti. Halk hizmeti de hak hizmetidir. Karabüklülere hizmet bir onur, bir şereftir. Allah bize bunu nasip etti ki bende bunu en layıkıyla yapmaya çalışıyorum.

Su drenaj probleminin çözülmesi, kesintisiz ulaşım projesinin bitmesi, bilim merkezi yapılması ve Karabük’ün örnek belediyeciliği gösteren tek vilayet olması en büyük hedeflerimdir.” Diye konuştu.

AGRESİF OLMAYA GEREK YOK



Vergili, Milletvekilliği döneminde Burhanettin Uysal’ın yapamadıklarının sorgulanması gerektiğinin altını da çizerek “Doğum hastanesini niye kapattı? Yenice HES projesiyle neden ilgilenmedi? İşçiye istihdam lazım organize sanayiyle neden ilgilenmedi? Bunun gibi daha bir sürü sorgulayacağımız konular var. Beni de sorgulayacaklar. Bunlara üzülmeye ve agresif cevaplamaya gerek yok.” Dedi.

"LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE" SÖZÜNE VERGİLİ DEN CEVAP

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ın geçtiğimiz günlerde Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili için kendisine yönelik eleştirileri için “Her söze verecek cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” sözüne Vergili cevap verdi ve şunları söyledi;

“Bu söz biraz ağır oldu ama hocamız rektör, profesör. O söyleyebilir ama biz avamız, halkız. Biz o tip sözler sarf edemeyiz. Ben Burhanettin hocanın geçmişini irdelerim, her türlü eleştiride bulunabilirim. Ama onun adamlığıyla ilgili benim bir ölçüm olmaz, adamlığını tartışamam. Onun da benim adamlığımı ölçecek ne metresi olur, ne de terazisi olur. Sürç-i lisan diyelim, yakışmayan kelimeler. Bu şekilde davranışlarının tek sebebi de yapamadıklarını kamufle etmek için sürekli olarak bir saldırı politikası uygulaması.”