BAŞKAN RAFET VERGİLİ, ÇEVRE VE HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADIĞINI İDDİA ETTİĞİ MARZİNC’E BİLENMEYE BAŞLADI

VERGİLİ “KARABÜK’Ü DE ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜRMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİM”

2013 Yılında Karabük Organize Sanayi Bölgesine kurulan ve kurulduğu günden bu yana çevre ve hava kirliliği konusunda tartışmaların odak noktası olan Marzinc’e Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bilenmeye başladı.

Sanayi tesislerinin zehirli atık ve baca tozlarının geri dönüşüm işlemelerini yapan Marzinc ile ilgili tartışmalar daha da genişleyecek gibi.

Vergili, yakın çevresine kurulmadan önce çevre ve hava kirliliği konusunda Marzinc yönetiminin alacağı tedbirler ile ilgili verdiği sözleri tam olarak yerine getirmediğini ifade ettiği belirtiliyor.

Başkan Vergili’nin “Gittikleri birçok yeri çöplüğe dönüştürdüler. Karabük’e de geldiklerinde çevre ve hava kirliliği ile ilgili önemli yatırım sözleri vermişlerdi, fakat bu sözlerini unutmuş görünüyorlar.” Şeklinde konuştuğu belirtiliyor.

Vergili’nin “Karabük’ü de çöplüğe dönüştürmelerine müsaade etmeyeceğim. Kirlilik ile ilgili ya gerekeni yaparlar, ya da orayı kapatırım” dediği iddia ediliyor.

Vergili’nin yıllar sonra Marzinc’e karşı başlatması beklenilen bu sürecin arkasında, yerine getirilmeyen her hangi bir talep olduğu iddia edilse de, bu iddiaların şimdilik yayılması istenilen bir dedikodu olduğu ifade ediliyor.