Karabük'te gündemden düşmeyen çöp depolama tesisiyle ilgili bugün Karabük Valiliği'nde bir zirve gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde şehir çöplüğünde meydana gelen yangın sonrası eylem yapılarak karayolu ulaşıma kapatılmıştı. Kangren haline gelen çöp sorunu çözmek için Vali Kemal Çeber başkanlığında Valilikte toplantı yapıldı. Eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kayyım Belediye Başkanı Kaymakam Fatih Ürkmezer ve KARÇEV yetkilerinin hazır bulunduğu toplantıda çöp depolama tesisi en ince ayrıntısına kadar ele alındı.

Toplantının hemen ardından AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal bizzat yanan çöplük alanına giderek inceleme yaptı. Çöplük alanındaki yanmanın devam ettiğini ve çevre köylerde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını bizzat yerinde inceleyen vekiller, konuyla ilgili çözüm üretildiğini ve 2018 sonuna kadar o alana çöp atım işleminin sonlandırılarak yeni kurulacak tesisin faaliyete geçeceğini belirttiler

Toplantı sonrası yanan çöplük alanına giden milletvekillerinin inceleme yaptığı saatlerde ise Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan bir açıklama yaparak, Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından önerilen Karabük Organize Sanayi Bölgesi civarındaki 10 hektarlık alan üzerinde durduklarını ifade etti.

Ceylan, yaptığı açıklamada ayrıca Karabük İli Çevre Hizmet Birliğince yapılacak zemin etüdüne bağlı olarak tesis yapımına karar verilmesi halinde proje ve yapım konusunda bakanlık olarak her türlü teknik ve maddi desteğin verileceğini ifade etti.

Ayrıca valilikte yapılan toplantıda belirlenen 30 hektarlık çöp depolama alanının, ilk etapta 10 hektarlık kısmının kullanıma alınacağı ve polemik oluşturmaması için kamuoyu ile paylaşılmaması yönünde karar alındığı edinilen bilgiler arasında.