31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti’nin başta Safranbolu olmak üzere Yenice, Eskipazar ve Yortan Beldesinde seçimleri nasıl kaybettiği hala tartışma konusu olarak sürüyor.

Bu ilçelerde seçim kaybetme tartışmalarına her gün yeni bir polemik eklenirken, bu sefer de Safranbolu’da yaşandığı iddia edilen ilginç bir konu AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Seçimlerin son haftasında AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’ın Safranbolu Belediye Başkanlığına vekaleten bakan Kayyum Fatih Ürkmezer’e belediyeye işe başlatılmak üzere beş tane isim verdiği iddia ediliyor.

Konuya yakın kaynaklar tarafından konuşulan iddialara göre; Milletvekili Ünal’ın seçimin son haftası Kayyum’a beş isimden oluşan bir liste verdiği ve “Bu isimleri Cuma gününe kadar belediyeye işe başlatalım” dediği, Kayyumun ise “Sayın vekilim sıkıntı olur, seçimden sonra Ali Kaya’ya verirsiniz, o halleder” dediği ve bunun üzerine ise Vekil Ünal’ın “Ne olur, ne olmaz sen seçimden önce bu isimleri belediyede işbaşı yaptır.” Dediği konuşuluyor.

Milletvekili Cumhur Ünal’ın seçimlere iki gün kala Safranbolu Belediyesine beş kişinin iş başı yaptırılması için talepte bulunmasına “Vekil bile Safranbolu’da seçim kazanacağına inanmamış” şeklinde yorum getiriliyor.