Karabük Defterdarlığı personellerinde 7 kişi de Covid-19 vakasının ortaya çıkması nedeniyle "Karabük Defterdarlığının kapatıldığı ve hizmetlerine ara verildiği" yönünde İhlas Haber Ajansı Karabük Bürosunun servis ettiği haberin ardından Karabük Valiliği, Defterdarlığın kapatılmadığı yönünde bir açıklama yaptı.

İhlas Haber Ajanası'nın (İHA) "Karabük Defterdarlığında görev yapan 7 personel yüksek ateş ve öksürük nedeniyle hastaneye başvurdu. Test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından defterdarlık kapatılarak karantinaya alındı. Giriş-çıkışların yasaklandığı kurumda, Sağlık Bakanlığı tarafından gelecek karara göre karantina süresinin uzayıp uzamamasına Pazartesi günü karar verileceği öğrenildi." şeklindeki haberi ile ilgili İHA Bölge Müdürü Yasin Erdem, "Bizim Defterdarlık binasına gittiğimizde, binanın tüm giriş çıkışlara kapalı olduğunu gördük, bu yönde oradaki yetkililerden bilgi aldık ve bu nedenle böyle bir haber geçtik." şeklinde açıklama yaptı.

Karabük Valiliği ise İHA'nın haberinin hemen ardından Karabük Defterdarlığı "Hizmet vermeye devam etmektedir" yönünde yaptığı açıklamada "Karabük Defterdarlığı personellerinden birden fazla Covid-19 vakasının ortaya çıkması ile İl Sağlık Müdürlüğümüz ekiplerince filyasyon çalışması başlatmış, tüm personelimizden numune alınarak test yapılmıştır.

Covid-19 Pozitif çıkan personellerimiz sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınmış, temaslı personellerimiz ise evlerinde karantina sürecine tabi tutulmuştur. 

Defterdarlığımız binasında her türlü tedbir alınmış olup, personel sayısı asgari seviyeye düşürülerek hizmet verilmeye devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İHA'nın "Karabük Defterdarlığı kapatılarak karantinaya alındı" şeklindeki haberinde "Neden Karabük Valiliğinden görüş alınmadığı" ise eleştiri konusu oldu.