Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

Kazanılan bu zafer; Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Bugün, onur ve gururla 95.yılını kutladığımız Cumhuriyet, başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere eğitim, sağlık, bilim gibi birçok alanda önemli mesafeler kaydetmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir.

Büyük Önder Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimizin Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavraması, ülkemizin 95 yıllık başarılarını artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum