UMKE personeli, Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı tarafından, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen programda teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. 

Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. İsmail KARA, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Sedat ÖZDEMİR ,İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile  Gaziantep ve Kilis ilerinde görev yapan UMKE üyesi sağlık personeli katıldı.

Programda konuşma yapan Sarı “ Gaziantep ve Kilis’te fedakârca görev yapan personeli ile gurur duyduğunu, sınır komşusu olduğumuz ülkelerde yaşanan terör olayları nedeniyle, bölgedeki nüfusun artması sonucu yaşanan mağduriyetin önlenebilmesi amacıyla Gaziantep ve Kilis illerinde kurulan sahra hastanelerinde verilmiş olan sağlık hizmetinden dolayı personele teşekkür ettiğini söyledi”.

UMKE personeli, Muhammet Temeltaşı, Serdar Demirtaş, Can Aktın,Erdi Coşkun,Sadık Başkaya,Seçkin Çakmak,Burak Kırış,Fikret Demirci,Semih Yaşar,İbrahim Burak Şahin,Melek Çay,Ekrem Arslan,Faruk Bostanoğlu,Yunus Furkan Gözalıcı,Faruk Tümen,Fatih Tarık Yirmibeş,Mesut Kavasbaşıoğlu,Hatice Sayım,Arzu Çetin,Ayşegül Öztürk,Nurdan Demir’e İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI, Op.Dr. İsmail KARA, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Sedat ÖZDEMİR tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

UMKE NEDİR?

Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü,  Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında 2004 yılında  ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİBİ (UMKE) kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Kurulan ve yaygınlaştırılarak devam eden Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) afet bölgesinde görev yapabilecek özellikte, yeterli tıbbi donanıma ve müdahale becerisine sahip sağlık personelinden oluşmaktadır. Amaç afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale etmek,ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemektir.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllü sağlık personellerinden oluşan, özel eğitim almış sağlık ekipleridir. Amacı; her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya çapında afetzedelere yardım etmektir.

Depremlerdeki ölümlerin % 80’inin ilk saatler içinde olduğu düşünüldüğünde doğru ekip, doğru müdahale önem kazanmakta olup bu işi eğitim almış, donanımlı UMKE timleri gerçekleştirecektir.

Her yıl seçilen bir ilimizde yıllık UMKE tatbikatları düzenlenerek oluşum sürekli canlı tutulmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca ülkemizde bulunan 7 Sivil Savunma Bölge Müdürlüğünün konuşlanması baz alınarak, her bölgeden koordinatör bir il seçilerek eğitim ve tatbikatlar koordinatör illerce yürütülmektedir.