VARTAŞ ELAZIĞSPOR MAÇI ESNASINDA VE SONRASINDA YAŞANAN OLAYLAR İÇİN VERİLEN CEZALAR BELLİ OLDIU

UÇAN TEKME

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kardemir Karabükspor – Vartaş Elazığspor maçında yaşanan saha olayları nedeni ile kırmızı-mavili kulübe 4 maç seyircisiz oynama ve para cezası verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası alınan kararları açıkladı. Karabükspor Kulübü, Elazığspor maçındaki saha olayları nedeni ile 4 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası aldı.

Aynı müsabakada Karabükspor'lu oyuncu Osman Çelik'e kafa atan Elazığsporlu Binya'ya 3 maç , taraftara ve güvenlik görevlisine uçan tekme atan Tom'a ise 2 maç men cezası verildi.

PFDK'dan açıklanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesinde yer alan cezalar şu şekilde:

- KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübünün, 30.04.2016 tarihinde oynanan KARDEMİR KARABÜKSPOR - VARTAŞ ELAZIĞSPOR PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, (Oyçokluğu)

- Aynı müsabakada KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KAPALI tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

- VARTAŞ ELAZIĞSPOR Kulübü sporcusu BINYA AUGUSTIN GILLES'in, 30.04.2016 tarihinde oynanan KARDEMİR KARABÜKSPOR - VARTAŞ ELAZIĞSPOR PTT 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 6.500.-TL PARA CEZASIile cezalandırılmasına,

- Aynı müsabakada VARTAŞ ELAZIĞSPOR Kulübü sporcusu WELLINGTON BRITO DA SILVA'nın, rakip takım taraftarına yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 2.600.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir." denildi.