Shakespeare’in dünyaca ünlü oyunu “Romeo ve Juliet”in kahramanlarının iletişim çağında sosyal medya fenomenleri olarak ele alındığı ‘Twitter Fenomeni Romeo ve İnstagirl Juliet’ adlı tiyatro oyunu Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu.

Karabük Üniversitesi Sesli Düşünme Kulübü organizasyonuyla Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) tarafından sahneye konulan “Twitter Fenomeni Romeo Instagirl Juilet” adlı tiyatro oyunu sosyal medya bağımlılığına dikkat çekti.

Dünyanın profesyonel anlamda sosyal medya temalı ilk yetişkin tiyatro oyunu olma niteliğine sahip oyuna, öğrenciler tarafından ilgi yoğun oldu.

Oyunda Romeo Twitter fenomeni ve sürekli sosyal medya hesaplarını kontrol eden ve takipçilerinin sayısıyla mutlu olan kullanıcı, Juliet ise sosyal medya hesapları kullanmazken sosyal medyaya sonradan merak salmış Instagram kullanıcısı olarak izleyicinin karşısına çıktı.

Sosyal medyaya mizahi bir dille yer verilen oyunda, sosyal medya bağımlılığına ve etkilerine dikkat çekildi.  Sahnelenen oyunda oyuncu olarak Tolga Canbeyli, Sıla Kılıçkaya, Hakan Bahadır Polat, Kenan Etisgen, Kerem Büyüktaş, Onur Alagöz, Sena Kahraman, Serap Agalar rol aldı.