PTT 1. Lig'in 4. haftasında Kardemir Karabükspor kendi sahasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.


KARABÜKSPOR

 

PTT 1. Lig’in 4. haftasında Kardemir Karabükspor sahasında Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalarak puanını 7’ye yükseltti.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, oyunda gerekli varyasyonları yapamadıklarını ve pozisyon fakiri olduklarını söyledi.

Kendi sahalarındaki Yeni Malatya maçının kendileri açısından çok değerli olduğunu ve mutlak 3 puan hedefi ile hazırladıklarını kaydeden Kalpar, “Bu maçtan mutlak 3 puan alma hedefindeydik ve buna çok fazlasıyla inanmıştık. Rakip takımın kapanacağını biliyorduk. Kapanan takıma karşı neler yapılabilir diye oyuncularımla maçtan önce konuştuk ama istediğimiz varyasyonları yapamadık.

Pozisyon fakiri olduk ve pozisyon üretemedik. Pozisyon olmayınca gol bulamadık. Haklı olarak kontra ataklarla gol arayan bir takım vardı karşımızda. İkinci yarı pozisyon bulduk ama çok net değildi. Burada 2 puan kaybettik. Bu tür maçları değerlendirdiğimizde kazanılması gereken maç olarak görüyoruz ama futbol bu, olmuyor. İnşallah daha sonraki maçlarda kaybettiğimi puanları telafi ederiz diye düşünüyorum” dedi.

YENİ MALATYASPOR CEPHESİ

KARABÜKSPOR 2015 2016Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, kendileri açısında zor bir müsabaka olduğunu belirterek, “Lige yeni çıkan ve yeniden yapılanan bir takım olarak doğru yoldayız. Her hafta biraz daha üzerine katarak gidiyoruz. Bugün kazanma adına çok işler yaptık.

Deplasman maçı oynamamıza rağmen ciddi ataklarımız ve pozisyonlarımız oldu. Bizim çerçevemizden baktığımızda kazansak daha iyi olurdu ama deplasmanda bir puan bizim için iyi. Gidişatımız kendi hesaplarımıza göre saha içi ve saha dışında doğru yoldayız. Karabükspor geçen yıl talihsiz bir şekilde düşen bir takım. Kendileri yeniden bir üst lige çıkmak istiyor. İyi bir takım ve başarılar diliyorum” dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 11. dakikada İskender Alın'ın ceza sahasındaki vuruşunda kaleci Adriano zamanında çıkarak topun ağlara gitmesine izin vermedi.

  • 31. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ramazan’ın yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta top direk dibinden auta gitti.

  • 36. dakikada Akpabio’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan İskender’in vuruşunu Adriano yatarak önledi.

  • 37. dakikada Zenke’nin ara pasta topla bulunan Alexe’nin yerden yatarak vurduğu topu kaleci son anda ayakları ile çeldi.

  • 40. dakikada kazınılan korner atışında Kokalovic’in kafa vuruşunda top direğin yanında auta gitti.

  • 54. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Murat Akın'ın ceza sahasındaki vuruşu üstten dışarı çıktı.

  • 85. dakikada kazanılan serbest vuruşta Bekir’in şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.