KARABÜK VE SAFRANBOLU TSO SEÇİMLERİ NİSAN AYI İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Karabük ve Safranbolu’da Sivil Toplu Kuruluşlarının lokomotifi olarak adlandırılan ve ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de toplumsal ağırlığı olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri önümüzdeki Nisan ayı içinde yapılacak.

Seçimlere az bir süre kala yapılacak olan seçimlerin meslek grupları arasında çalışmaları başladı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odasında yaklaşık 3 bin oda üyesinin kayıtlı olduğu 10 meslek grubundan, , 23 meclis üyesi seçilecek. Yine Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasında ise 700 üyenin kayıtlı olduğu 8 meslek grubundan, 17 meclis üyesi seçimle belirlenecek.

Her iki odanın seçilen meclis üyeleri ise Oda Meclis Başkanını, Yönetim Kurulu Başkanını ve Yönetim Kurulu üyelerini kendi aralarında yapılacak olan seçimle belirleyecek. Karabük’te yönetim kurulu, bir başkan ve 5 üyeden, Safranbolu’da ise bir başkan, 4 üyeden oluşuyor.

KARABÜK TSO’DA ADAYLIKTA KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR

Karabük ve Safranbolu TSO seçimlerinde Oda Başkanı ve Meclis Başkanlığında bazı isimler geçse de, her TSO seçiminde olduğu gibi bu seçimlerde de meslek gruplarından kimin çıkıp çıkmayacağı belli olmuyor. Meslek Gruplarından, oda meclis üyeliğine aday olanların, oda veya meclis başkanlığına ya da yönetime aday olabilmesi için ilk önce kendi meslek grubundan seçilmesi gerekiyor.
Sedat Namal’ın, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı olması ile oda Başkanlığından boşalan koltuğuna Yönetim Kurulu arasından Tuncay Özcan getirilmişti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı, Taş Yapı İnşaat Şirketinin Sahibi Tuncay Özcan, tekrar aynı göreve talip ve bu görevi yeniden istiyor. Mevcut Meclis Başkanı olan AK Parti eski il başkanı Timurçin Saylar’ın ise yine aynı göreve veya oda başkanlığına talip olup olmayacağı ise henüz belli değil. Saylar, TSO seçimleri ile ilgili şimdilik bir renk vermiyor. Karabük TSO Başkanlığına aday olabilecek isimler arasında şimdilik Ersöz Elektriğin sahiplerinden Bülent Ersöz’ün ve Çaprazoğlu Haddeciliğin Sahibi Nazım Çapraz’ın oğlu Fatih Çapraz’ın ismi geçiyor. Oda Eski Başkanı Sedat Namal’ın ise Karabük TSO Başkanlığında ismi geçse de, yakın çevresi tarafından aday olma noktasında ikna edilmeye çalışıldığı da konuşuluyor.

SAFRANBOLU TSO’DA TAM BİR UYUM VAR

Ahmet Şahin’in Meclis Başkanlığını, Ali Sami Acar’ın ise Oda Başkanlığı yaptığı Safranbolu TSO’da ise tam bir uyum sergileniyor. Meclis ve Oda Başkan adaylığına kimlerin olacağı kendi aralarında anlaşarak belirleneceğine kesin gözüyle bakılırken, bu dönem Koray Erikçi’nin oda başkanlığında ismi geçiyor. Ahmet Şahin’in ise tekrar meclis başkanlığına aday olup olmayacağı ise henüz belli değil.