Safranbolu’da Düzce Köyü’nde ki Sırçalı Kanyonu üzerinde ziyaretçilerin akınına uğrayan ‘taş teras’ köylülerin umudu oldu. Ulusal ve yerel medyada yer alan görüntüler sonrasından taş terasa ilgi arttı.

Altındaki kaya parçasının kopması sonrası ziyaretçilerin ‘taş teras’ diye adlandırdıkları kayanın üzerine çıkanlar yaklaşık 100 metreden doğa harikası kanyonu izliyor. Yürekleri ağza getiren yükseklikteki kayanın üzerinde adrenalin patlaması yaşanırken, dış mekan çekimlerinde damat ve gelinlerin en çok tercih ettiği mekan oldu.

”BU TAŞIN KÖYÜ ETKİLEMEMESİ GİBİ BİR ŞANSI YOK”

55 haneli Düzce Köyü’nün Muhtarı Burhan Sağlam,”Gelen giden, yoğun talep. Her hafta en az 30-40 tane araç geliyor. Yollarımız daha iyi olsa daha çok gelen olacak. Çalışma yapılsa daha fazla turist gelebilir. Bu konuda kaymakamlık ve valilik bir çalışma yapabilir. Beklentimiz oraya turizm amaçlı bir şey yapılabilir, turizme kazandırılabilir. Bu taşın köyü etkilememesi gibi bir şansı yok. Gelenler arsa alır ev yapar. Köyün nüfusu artar”dedi.

”BU BİR YERDE NİMET, KÖYÜMÜZ CANLANACAK”

Taş terasın hemen karşısındaki bahçesinde lahana toplayan 55 yaşındaki Saniye Şahin ise,”Gelen orayı soruyor. Aslında oranın adı taş teras değil. Orasının ismi bisleğeç kayasıdır. Ekmek çevirdiğimiz bisleğeç. Öyle ya şekli. Millete cazip geldi demek ki. Resim çekilenler internetten paylaştı. Şükürler olsun. İyi şimdi çok canlandı. Biz de çok memnunuz. Mesela benim burada bahçem var. Mısır, yumurta haşlayıp satabilirim. Bu bir yerde nimet. Bunun sayesine köyümüz canlanacak. Çocuklarım, torunlarım köyde. İnşallah buranın ilerisi açık olur” diye konuştu.

”KAYAYI YANDAN GÖRSELER ÇIKMAZLAR”

Arkadaşlarıyla gelip kayanın üzerine çıkan İbrahim Yücel’ de şunları söyledi: ”İlk çıkıldığında hiç kimse bir heyecan yaşamıyor. Çıktıktan sonra ise ‘ben buraya mı çıktım?’ diye düşünceye kapılıyorlar. İnsanlar kayayı yandan görseler çıkamazlar.”