KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kamil Güleç Bey;

Karabük Net Haber olarak dün yaptığımız “KARDEMİR işçisinde kademe tedirginliği haberini hemen ve apar topar yalanlama ihtiyacı duyarak, bugün bir basın açıklaması yaptınız.

Basın açıklamasında, KARDEMİR işçisinin kademe çalışmalarının profesyonel ekibin sürdürdüğünü belirttiniz.

İşçinin performansına göre kademe gerilemesi veya kademe artışı yapılamayacağı iddialarını yalanlamamışsınız bile. Sadece Profesyonel ekibin kademe çalışmalarını sürdürdüğü bilgilerini paylaşmışsınız.

Karabük Net Haber’in yaptığı bu haber ile ilgili cevabınızı yerel basının da kullanılmasını istemişsiniz. Tabi ki Karabük Net Haber, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından çağ dışı ve antidemokratik bir şekilde ambargolu olduğu için, haberimize verdiğiniz cevap açıklamanızı biz hariç herkese gönderdiniz.

Peki KARDEMİR A.Ş. Yönetimi olarak "Karabük Net Haber'i tanımıyoruz" diyorsunuz ama tanımadığınız yayın organının haberlerini niye dikkate alıyorsunuz? Bu sizin zavallılığınızı ortaya koyar.

Kademe çalışmaları yapıldıktan sonra iddia edildiği gibi sizin “Her işçiye kademe artışı olmayabilir, hatta işçilerin sergilediği performansa göre kademe artışı değil, kademe düşüşü bile yapılabilir” düşüncesi taşıyıp taşımadığınızı hep birlikte göreceğiz.

Yine tekrarlıyoruz; KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu olarak sözlü veya yazılı bir şekilde Karabük Net Haber’e ambargo uygulamanızı, çağ dışı, antidemokratik olarak görüyoruz. Basına ambargo zihniyetinin ancak faşist kafaların taşıdığı bir düşünce tarzı olduğunu da bir kere daha söylüyor, bu uygulamalarınızdan dolayı yarın utanacağınızı hatırlatıyoruz.