Esed Rejimi’nin abluka altına aldığı ve haftalardır bombalanan Doğu Guta’dan tahliye edilen mağdurlara ulaştırılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı Karabük Şubesi öncülüğünde başlatılan ve Memur-Sen, Cihannüma, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, KADEM gibi bazı sivil toplum kuruluşlarının tam destek verdiği yardım kampanyası hakkında Mevlüt Yeşil Başkanlığında oluşturulan heyet Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.


İHH Karabük yönetim kurulu üyesi Enver Malkoç, Memur-Sen Karabük Başkanı Zeki Öz, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Başkanı Cemal Aybakır, Ensar Vakfı Karabük Başkanı Nedim Yılmaz, Cihannüma Derneği Karabük Başkanı Hasan Gümüş ve TÜGVA Karabük Başkanı İbrahim Şentürk’ün hazır bulunduğu ziyarette yardım kampanyası hakkında Vali Kemal Çeber’e bilgiler aktaran İHH İnsani Yardım Vakfı Karabük Şube Başkanı Mevlüt Yeşil, kampanyaya tüm Karabüklüleri ve sivil toplum kuruluşlarını destek olmaya davet etti.


Doğu Guta’da devam eden zulmün bir an önce durmasını temenni ettiğini ifade eden Vali Çeber, “İHH İnsani Yardım Vakfı ve sivil toplum kuruluşlarımızın birlikte hareket ederek başlattıkları yardım kampanyası çok önemsiyorum.


Karabüklü vatandaşlarımızın ve diğer tüm sivil toplum kuruluşlarımızın bu kampanyaya duyarsız kalmayacağına eminim. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet etmek istiyorum. Başlatmış olduğunuz bu yardım kampanyası için sizleri de canı gönülden tebrik ediyor, kampanyanın amacına ulaşmasını temenni ediyorum.”diye konuştu.


Yardım kampanyası için ilk bağış Vali Kemal Çeber tarafından yapılarak kampanyanın startı verilmiş oldu.


Hesapta toplanan yardımlar, Doğu Gutalı ihtiyaç sahiplerine, un, çocuk maması gibi çeşitli gıda malzemelerinin yanı sıra diğer ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız; Kuveyt Türk Bankası TR18 0020 5000 0943 0186 1000 01 numaralı IBAN hesabına ödemelerini gerçekleştirebileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi