İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GRUP KARARINA UYMAYAN VE MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AHMET SÖZEN'DEN AÇIKLAMA

SÖZEN

Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti Karabük İl Teşkilatının grup kararına rağmen partilisi mevcut İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın karşısına aday olan ve muhalefetin oyu ile seçilen Ahmet Sözen, bir açıklama yayınlayarak ortada grup kararının olmadığını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "partimize zarar vermemek adına mesnetsiz açıklamalarda bulunmaktan  itina ile kaçındığını ifade eden Sözen'in grup kararına rağmen İl Genel Başkanlığı seçiminde aday olması üzerine MKYK kararına göre “istifa et” çağrısı kendisine ulaştırılmış, bu talebin reddi ile birlikte ihracı gündeme gelmişti.

Açıklamada; "Partimizin iç yönetmeliğinde yer alan 83/e maddesinde ‘Gizli oylama ile alınan grup kararları bağlayıcı niteliktedir’  demesine rağmen ve yine teşkilat yönetmeliğinin 85. Maddesinde yer alan ‘ Grup karaları, grup karar defterine tarih ve sıra numaraları ile özet olarak yazılır hükmü yerine getirilememiş ve bir grup kararı alınamamıştır." diyerek ortada bir grup kararının olmadığını iddia eden Sözen, başka partiye geçeceği iddialarını redderken "ne görevimden istifa ederim, nede ihracı kabul ederim." şeklinde ifadeler kullandı.

SÖZEN'DEN İNCE TEHDİT

Grup kararının olmadığını sadace İl Başkanlığının sözlü bir tavsiyede bulunduğunu iddia eden Sözen, "Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor." ifadeleri ile akıllara İl Yönetimini tehdit mi ediyor sorusunu getirdi.