Öz Çelik İş Sendikası eski genel başkanlarından Ali Cengiz Gül, son birkaç aydır açtığı sosyal medya hesaplarından ağır muhalefet yapmaya başladı.

Sosyal medya hesaplarından Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye karşı ağır eleştirilerde bulunan Gül’ün ‘yeniden genel başkanlığa mı oynuyor?’ sorusu çelik işçisi arasında konuşulmaya başlandı.

Cengiz Gül’ün her geçen gün çoğalan takipçilerine sosyal medya hesabından, Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye yönelik eleştirilerin dozu bir hayli ağır.

“Görevden ayrılmam için KUMPAS kurarak, ardımızdan her türlü fırıldağı çeviren birisi bugün hakkında bir çoğu belgeli iddialarla gündeme gelen İSDEMİR sözleşmesinde geriye dönük 3 yıla karşılık işçiye sıfır zam alırken, işverenle yapılan gizli protokolle  sendika kasasına 17 milyon TL koyan,  ayrıca yine Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen kendi beyanıyla 30 ile 50 bin lira olan maaşı ve 1.8 milyonluk BMW aracıyla tabanın, teşkilatın ve gündeme geldikten sonra tüm Türkiye'nin tepkisini çeken birisi olarak bunca şeyden sonra.... Dostumdur diyen bu sahte ve samimiyetsiz zat....” şeklinde,  Değirmenci’ye oldukça ağır eleştiriler yönelten Cengiz Gül’ün Genel Başkanlık için mücadeleye gireceğine kesin olarak bakılıyor.

Öz çelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci ise Gül’ün bu eleştirilerini cevap vermemesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Olası bir genel başkanlık mücadelesi yaşanırsa, sendikanın en büyük örgütlü olduğu KARDEMİR ile İSDEMİR gibi bir çok iş yerlerinde, iş yeri huzuru ve barışına olumsuz sirayet etmesinden, işçi arasında kutuplaşma ve gruplaşma yaşanmasından endişe duyuluyor.