Ülkenin tanınmış iş adamlarından LC Waikiki markasının ortaklarından olan Şefik Dizdar, önümüzdeki yerel seçimlerde Safranbolu'dan Belediye Başkan Adayı olmaya karar verdiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Safranbolu'dan Belediye Başkan Adayı olmak istediğini belirten Şefik Dizdar, hangi partiden aday olacak sorusuna AK Parti'yi işaret etti.

Dizdar, Tarihi ve turistik kent olan Safranbolu'nun son yıllarda sürekli geriye gittiğini işaret ederek "Safranbolu'nun ilerlemesinde ve kalkınmasında yer almak istiyorum ve bu nedenle önümüzdeki seçimlerde aday olmaya hazırım" diye konuştu.

2017 Yılında Forbes Dergisinde yer alan Türkiye'nin en zengin ilk 100 kişisi arasında 1.2 Milyar Dolar şahsi serveti ile 22. sırada yer alan Şefik Dizdar'ın, Safranbolu'dan Belediye Başkan Adayı olmak istemesi kamuoyunda olumlu ve olumsuz tartışmalara yol açtı.

1939 Doğumlu olan ve 79 yaşında bulunan Şefik Dizdar'ın adaylığına sıcak bakanlar "Kendi zenginliği ile maddi hiç bir beklentisi yok. Belediye Başkanlığında Safranbolu'dan almaz, Safranbolu'ya çok şeyler katar" şeklinde görüş beyan ediyorlar. Dizdar'ın adaylığına sıcak bakmayan kesimler ise, yaşını işaret ederek "80 yaşında olan bir insanın akıl sağlığı tartışılır" şeklinde görüş beyan ediyorlar.