TBMM 23. Dönem Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Muhtarlar Derneği olağan kongresinde konuştu. Sözlerine Anneler Günü kutlaması ve önemine dikkat çekerek başlayan Şahin, karşısındaki muhtarlar içerisinde kadın bir muhtarın olmamasından üzüntü duyduğunu dile getirerek gelecek dönemde bunun bir öneri olarak kabul görmesini ve en yakında dönemde bir kadın muhtar görmek istediğini ifade etti.

Seçimle muhtarların iş başına geldiği uygulamanın tarihte ilk kez 1833 yılında Kastamonu Taşköprü'de gerçekleştiğini hatırlatan Milletvekili Şahin, ikinci olarak 1 yıl sonra 1834'te bu seçimin Safranbolu'da 11 mahalle muhtarının seçilmesi ile gerçekleştiğini söyledi. Safranbolu yerel demokrasinin ilk uygulandığı yerlerden birisidir diyen Şahin, anneler günü münasebetiyle Safranbolu'da kadın muhtar görmek istediğini belirtti.

Şahin, "Kendine güvenen, mahallesinde veya köyünde halkın teveccühünü kazanacak bir bayan kardeşimiz, hatta bir anne olursa bu çok daha iyi olur, çıkar vatandaşın oyunu alır ve bir güzellik katar. Safranbolu'ya da bu yakışır diye demin düşünüyordum. Bunu şimdi sizlerle paylaşma imkanı buldum" dedi.

Uzun süredir siyasetin içinde olduğunu ifade eden Şahin, "Türkiye'de çok şükür yapılan her seçim örnek bir seçim olarak tecelli etmiştir. Kim ne derse desin. Herkesin gözünün önünde cereyan ediyor.Birçok haber ajansı her sandığa adeta bir muhabir görevlendirmek suretiyle adım adım takip ederek, kim önce seçim sonucunu ilan edecek diye ajanslar arasında bir yarış var. Yani bir kontrol var. Otokontrol var. Çok açık ve şeffaf. O nedenle dışarıda ve içeride seçimlerle ilgili seçimlere gölge düşürücü ifadelerin hiç birini doğru bulmuyorum. Türkiye'de her seçim güvenlik içerisinde gerçekten vatandaşımızın iradesinin sandığa yansıdığı şekilde tecelli etmiştir." dedi.

"Gizli kapaklı bir şey yok artık"

24 Haziran'da iki seçimin birlikte yapılacağını belirten Şahin, "Türkiye artık idarede bir sistem değişikliğine gidiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi sandıkta soruldu, halkımız da kabul etti. Biliyorsunuz 6 tane cumhurbaşkanı adayı var. Daha önce hiç şahit oldunuz mu? Bu kadar fazla cumhurbaşkanı adayının olduğu bir seçime şahit oldu mu? Bu Türkiye'de demokrasinin daha da gelişmiş olduğunu gösteriyor. Grubu olmayan bir siyasi partinin cumhurbaşkanı adayı göstermesi mümkün değildi. Anayasa değişikliği ile geldi bu. 100 bin imzayı toplayan bir siyasi parti veya bir aday gitti cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurusunu verdi. Şimdi 6 tane cumhurbaşkanı adayı var. Aynı zamanda daha önce 90'lı yıllarda yaşadım hülle şeklinde bazı partiler arasında ittifaklar olurdu. Kapalı kapılar arkasında yasaktı çünkü. Siyasi partiler birbirleriyle seçimlere girerken ittifak yapması yasaktı. Bir siyasi partinin listesinde diğer siyasi partililer yer alırdı. Ben o sıralar Refah Partisi Fatih ilçe başkanıydım. Üçlü ittifak kuruldu, barajlar yüksekti. Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi. Nasıl oldu, Refah Partisi'nin listelerinde yer aldı diğer siyasi partilerden milletvekili seçilebilecek durumda olanlar. İttifak, gizli kapaklıydı bu. Ama şimdi bütün bunlar şeffaf ve açık hale geldi. Siyasi partiler ittifak yapacaksa niye gizli kapaklı yapıyorsunuz? Protokol imzalayın. İşte ittifaklar oluşuyor; Cumhur İttifakı, Millet İttifakı. Bu,  Türkiye'de demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli bir adımdır. Gizli kapaklı bir şey yok artık." dedi.

"Millet ne derse o olacak"

24 Haziran seçimlerindeki tüm aday adaylarına başarılar dileyen ve sürecin gayet temiz, dürüst ve karşılıklı sevgi saygı içerisinde geçmesini temenni ettiğini söyleyen Milletvekili Şahin, "Kimin cumhurbaşkanı seçilmesini milletimiz uygun görüyorsa 5 yıl süreyle o Türkiye'yi yeni sistemde cumhurbaşkanı olarak yönetecek. Tabiki parlamentoda şuanda görünen o ki, biraz daha renkli olacak. Daha fazla siyasi görüş parlamentoda temsil edilme imkanını bulacak." dedi.