AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN, KARDEMİR'DE HASTA OLDUĞUNDAN DOLAYI İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER İLE İLGİLİ, ŞİRKET YÖNETİMİNİ DAHA DUYARLI VE İNSANİ DAVRANMASINI İSTEDİ.

 

mali-insani-degil

 

Kardemir'de işten çıkarılan işçilerle ilgili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin net konuştu.

Bir insanın rahatsızlığından dolayı işten çıkartılmasını insani bir yaklaşım olarak görmediğini ifade eden Mehmet Ali Şahin şu açıklamalarda bulundu;

"Bir çalışanın, bir işçinin rahatsızlığı sebebiyle işten otomatik olarak çıkartılmış olmasını mevzuatımız ve iş yasalarımız bir düzene bağlamıştır. Rapor alır, eğer gerçekten rahatsızlığı geçmeyecekse, emekli şartlarını taşıyorsa, emekliye sevk edilmesi lazım. Bütün bunlar yapılmadan doğrudan işten çıkarılmış olmasını tabi olumlu değerlendirmemiz mümkün değildir. Karabük’ten bana gelen yerel gazetelerden öğrenmiştim, iç yüzüyle ilgili geniş bilgiye sahip değilim. Bir çalışanın sağlık sorunları gerekçe gösterilerek işinden olmasını doğrusu üzüntüyle karşılarım. İşverenin bu konuda daha hassas, daha duyarlı, daha insani yaklaşmasını arzu ederim"