Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan’ ın öncülüğünde yürütülen “Okuryazarlık Seferberliği” Safranbolu’da da başlatıldı.

Herhangi bir nedenle okuma yazma eğitim hakkından yararlanamayan yetişkinlere yönelik okuryazar hale gelebilmeleri için Safranbolu merkez ve köylerinde kurslar açıldı.

İlçede Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı doğrultusunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje faaliyete geçirildi.

İlçemiz Tayyip ve Ovacuma Köylerinde yetişkinlere yönelik olarak açılan “Okuma Yazma” kursları kursiyerleri ziyaret eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdür Ayhan Özeken ve Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sezai Öztaş eşlik etti.

Öğrenmenin yaşı olmadığını her yaşta eğitim alınabileceğini vurgulayan Ürkmezer sözlerine şöyle devam etti.’’ Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu kurslara istekli olarak katıldıklarını görüyoruz, hatta bu kursun bitiminden sonra 2. Kademe Okuma Yazma Kursu açılması konusunda talepleri oldu.

Bizler de vatandaşlarımızın imkanlar dahilinde taleplerini karşılamaya hazırız. Bununla ilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz 2. Kademe Okuma Yazma kurslarının açılması konusunda vatandaşlarımıza söz verdi.’’dedi.

Safranbolu tüm idari birimleriyle 7’den 70’e Eğitim Öğretim hayatında eksik kalan parçanın tamamlanması için çalışmalarına hız katıyor.