Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve eğitim kurumlarında Dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Safranbolu’ya bağlı eğitim kurumları ve okullarda daha öncesinde de yapılan hijyen uygulamaları, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, solunum yolları enfeksiyonları ve küresel ölçekte dünyanın pek çok bölgesinde yayılan bulaşıcı virüslere karşı afişler, bilinçlendirici videolar ve basılı materyallerle idareci öğretmen ve öğrencilere bilgilendirme çalışmalarının ardından etkin ve kapsamlı bir program çerçevesinde hız kesmeden devam ediyor.

Eğitim yapılmayan zamanlarda, sıra, masa, tahta, dolap, askı, kapı, klozet, lavabo, kapı kolları ve tırabzanlar gibi sık kullanılan yüzeyler dezenfekte ediliyor.

Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli oluşturulan ekiplerle de yapılan hijyen çalışmalarını sık sık kontrol ediliyor.

İlçedeki tüm okullarda dezenfekte çalışmalarını rutin olarak yaptıklarını ifade eden Kaymakam Dr.Fatih Ürkmezer,

“İlçe genelinde düzenli bir şekilde, tüm dünyada olumsuz sonuçlar doğuran salgın öncesi de dezenfekte çalışmalarını yapıyorduk.

Covid-19 yani Koronavirüsün dünyada baş göstermesinden hemen sonra özellikle eğitim kurumlarımızda ve okullarımızda öğrencilerin sıklıkla kullandıkları alanları dezenfekte çalışmalarına, kurumlarımızın işbirliği ile hız kesmeden devam ediyoruz.

Bu konu üzerinde hassas bir şekilde durarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.