Safranbolu Belediyesinde yolsuzluk ve usulsüzlükle mücadele çalışmaları sonuç vermeye başladı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den seçilen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP’nin ‘3Y’ dediği ‘Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklarla mücadele’ programı çerçevesinde hareket edeceğini belirtmişti.

Belediye Başkanlığı makamına oturduğu gün, geçmiş dönemlerde yapılan ve şu ana kadar ortaya çıkarılmamış olan yolsuzluk ve usulsüzlük incelemeleri için talimat veren Başkan Köse'nin bu talimatı doğrultusunda altı aydır yapılan hesap incelemeleri devam ediyor.

Yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta Safranbolu Belediyesinin geçmiş dönemlerinde su, çevre temizliği ve kira gibi elden tahsil edilen bazı gelirlerin içinde şu ana kadar 200 Bin TL eksik çıktığı öğrenildi.

Elden yapılan tahsilatlardaki 200 Bin TL eksik para ile ilgili mali hizmetlerde çalışan işçi pozisyonundaki Sertaç S.'nin iş akdi fesih edilirken, memur pozisyonunda çalışan Mehmet E. E. ise açığa alındı.

Safranbolu Belediye Başkanlığı, elden yapılan belediye tahsilatlarını zimmetlerine geçirdikleri suçlamasıyla bu iki kişi hakkında Safranbolu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Safranbolu Belediyesinde geçmiş dönemlere ait hesap hareketlerinin uzun süredir incelendiği ve incelemenin de devam ettiği belirtildi.