Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İmar Müdürü Şeyma Acar’ı görevinden alarak yerine Başak Dökmeci’yi Safranbolu Belediyesi İmar Müdürü atadı.

Başkan Kösen'nin seçim öncesi belediye çalışanları üzerinde hiçbir haksız uygulama ve siyasi karar almayacağını söz vermesine rağmen, İmar Müdürlüğündeki tasarrufu tartışma konusu oldu.

Başak Dökmeci’nin Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğüne atanması ile birçok tartışma beraberinde geldi.

Yeni İmar Müdürünün Kocası Belediye Meclis Üyesi

İYİ Parti saflarından CHP Safranbolu Belediye Meclis Üyesi olan Mimar Fatih Dökmeci’nin eşi Başak Dökmeci’nin İmar Müdürü olarak atanması kamuoyunda “Ne kadar etik bir atama?” şeklinde tartışmalara yol açtı.

Yeni İmar Müdürü Başak Dökmeci, “Görevini Yapmama” suçlamasından geçtiğimiz aylarda kınama cezası almış ve hakkında Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusundan dolayı da adli sorgulaması devam ediyor.

Şefik Dizdar’a ait olan ve Başkan Elif Köse’nin de yeni taşındığı Dizdarlar Rezidansın çatı katındaki kaçak yapılanma uygulamasını tespitini yapmadığı ve görevini yerine getirmediği iddiası ile hakkında kurum içinde açılan soruşturma ile Başak Dökmeci kınama cezası almış, bununla da kalınmayan soruşturma ile ilgili savcılıkta hala adli sorgulaması devam ediyor.

Ne tesadüftür ki, Dizdarlar Rezidans’daki kaçak yapılanma ile ilgili görevini yapmadığı suçlamasından dolayı kınama cezası alan Başak Dökmeci’nin eşi ve CHP Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Fatih Dökmeci’nin de bu binanın mimarlığını yaptığı öğrenildi.

Başak Dökmeci tartışmaların ortasında mı kaldı?

Necdet Aksoy'un döneminde uzun yıllar imar müdürlüğü yapan Başak Dökmeci'nin, Safranbolu Belediyesi İmar Müdürü iken düzgün ve adil çalışması ile bilinmesine rağmen, şimdi istemeyerek bu tartışmaların ortasında mı kaldı?

Şefik Dizdar’a Bedel mi Ödeniyor?

Seçimlerde Şefik Dizdar’ın, CHP Adayı Elif Köse’ye ciddi bir mali yardım yaptığı dedikodu olarak çok konuşulmuştu

Şefik Dizdar’ın AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olmasına rağmen, CHP’ye seçimlerde 300-500 Bin TL gibi mali yardım yaptığı iddialarının ardından yaşanan bu süreçler “Acaba” sorusunu şimdi yine gündeme getirdi.

İlk olarak çatı katındaki kaçak yapılanmada yıkım kararı alınan Dizdarlar Rezidans’dan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin daire kiralayıp, tartışmalı binaya taşınması gündeme gelmişti.

Mimarlığını Fatih Dökmeci’nin yaptığı Dizdarlar Rezidans binasındaki kaçak yapılanmada görevini yerine getirmediğinden kınama cezası alan ve soruşturma geçiren Başak Dökmeci’nin de yeni İmar Müdürü olarak atanma süreci bu tartışmaları daha da güçlendirmeye başladı.

Seçimlerden hemen sonra yaşanan tüm bu süreçler, şimdi “Şefik Dizdar’a bedel mi ödeniyor?” yorumlarına yol açtı.