Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Safranbolu Belediyesi Fen İşlerine Müdürlüğüne bağlı Park Bahçeler Amirliği ekipleri ilçe sınırları içinde tadilat ihtiyacı bulunan parkların tespiti açısından mahallelerde çalışma başlattı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, hava koşullarının olumlu seyretmesi nedeni ile park ve yeşil alanların bakım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Sağlıklı yaşamın sağlıklı bir çevre ile olacağını, amaçlarının vatandaşlara kaliteli ve temiz yaşam alanları sunmak olduğunu vurgulayan Ürkmezer; “ Son birkaç gündür havalar mevsim şartlarının üzerinde seyrediyor. Ekiplerimiz bunu fırsat bilerek ilçe sınırlarımız içerisindeki mahallelerimiz ile yeşil alan ve parklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdiler. Halkımızın başta yürüyüş alanı olarak kullandıkları kaldırım ve yol kenarları ile blok araları, boş arsalar ve caddelerde bulunan refüjlerde yetişen yabani otlar ekiplerimiz tarafından belli periyotlarla temizleniyor. Yine tadilat gerektiren alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın ortak kullanımına açık olan tüm alanları temiz, sağlıklı ve düzenli bir hale getirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Belediye olarak, önceliklerinin kirliliği ortadan kaldırmak olduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, amaçlarının kent halkının ve ilçeyi ziyaret eden yerli – yabancı misafirlerin daha temiz bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu ve bu amaç doğrultusunda kentin merkezi ve ana arterlerinde mıntıka temizliği ve yıkama yaptıklarını ve bu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.