Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 31 Mart Yerel seçimleri boyunca kendine ağır eleştiriler getiren ve özel hayatı ile ticaretini sorgulayan Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı sorgulamaya başladı.

Karabük Üniversitesi Eski Rektörü, 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekilliği görevlerinde bulunan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan, fakat seçimleri kaybeden Burhanettin Uysal’ın şimdi ne yaptığını sorgulayan Başkan Vergili, dün akşam çıktığı yerel tv canlı yayınında ağır ithamlarda bulundu.

Vergili, Uysal’ın Karabük Üniversitesindeki Öğretim Üyeliği görevine geri döndüğünü ve derslere girmeden, hiçbir iş yapmadan, hatta Üniversiteye aylardır uğramadan her ay maaş aldığını ve bu maaşının haram mı, helal mi olduğunu sordu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çıktığı canlı yayında şu konuşmayı yaptı;

"Sen şu anda Karabük Üniversitesi’ne geri geldin, geri döndün. Eski rektörümüz, milletvekilimiz, Karabük Üniversitesinde hocasın. Sen benim Cumartesi'mi, Pazar'ımı, işlerimi, ticaretimi sorguluyordun. Bende şimdi seni sorgulayacağım.

Sen beş sene beni takip et, bende beş sene seni takip edeceğim, Karabük Belediye Başkanı olarak. Sen üniversitede kaç tane derse giriyorsun? Veya üniversitenin sana vermiş olduğu sorumluluk ne? Ben bunu çok merak ediyorum. Çünkü Burhanettin Uysal’ın derse girdiğini kimseden duymadım bu zamana kadar. Zaten hem milletvekili maaşı alıyorsun, hem hocalık maaşı alıyorsun ve hiçbir derse girmeden bu parayı kendine nasıl helal kılıyorsun?

Bu sorgulama benim hakkım. Sen seçim propagandası boyunca benim hem ticaretimi, hem aile yapımı, hem işimi, hem de belediyeyi sorguladın. Sen bunları sorgulamamış olsaydın, yalnız hizmetlerimi eleştirel düzeyde sorgulasaydın, ben bunları sana sormazdım. Sen üniversiteye belediye başkanlığı seçimlerinden sonra tekrar döndün. Burhanettin Bey günde kaç derse giriyor, haftada kaç derse giriyor, ya da üniversitenin ona vermiş olduğu, takip etmesi gereken bir görevi var mı? Ben rektör beyin açıklamasını istiyorum. Benim bildiğim kadarıyla yok. Ben bunları beş yıl boyunca sorgulayacağım. Ve Karabük’ün hiçbir noktasında da görünmüyorsun zaten. Karabük'ü aslında terk ettin ama maaşını alıyorsun. Böyle bir şey olmaz, ben de bunları sorgularım."