AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediyesinin borç hesapları ile ilgili eleştirilerini yoğunlaştırınca, Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili de yumurta hesabı ile belediye hesaplarını anlatmaya çalıştı.

Vergili, ilk okul çocuğuna anlatır gibi yumurta hesabı ile Belediye işletmeciliğinin hesap anlayışını anlatmaya çalışması, yine Tİ'ye alır gibi oldu.

Vergili, Profesör olan Uysal'a yaptığı hesap anlatımı şöyle;

"Ben köyde büyüdüm. Sabah kalktım, bunu çok iyi dinlesin. Bir tane yumurta yiyeceğim. Kümese baktım hiç yumurta yok. Yan taraftaki komşudan bir tane yumurta istedim. Yumurtayı aldım yedim. Akşam kümese gittim 5 tane yumurtam var. Komşuma da bir tane borcum var. Gittim bir yumurtayı ona verdim. Benim elimde kaç yumurta kaldı? 4 tane kaldı. Koca Karabük Belediyesi böyle bir belediye işte. Sen yumurtanın bir tanesini komşuna verirsin, 4 yumurta da senin elinde olur. Çünkü teknik olarak başka türlü anlatamıyorum. Belediye muhasebesi teknikleriyle anlatmama imkan yok. Şimdi herhalde profesör hocamız anlatmış olduğum teknikle anlamıştır."