İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Özata açıklamasında, Safranbolu’da CHP – İYİ Parti ittifakını kast ederek, dört aydır ittifak için çok mücadele verdiğini belirtti.

Mustafa Özata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Sizlerden gelen yoğun sorular karşısında aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Daha geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım, fakat şimdilik bir şeyleri sizlerle paylaşma ihtiyacı duyuyorum.

Mustafa Özata olarak Ekim 2018 ayından buyana Safranbolu’da seçim ittifakı yapılması için elimden gelen tüm çabayı gösterdim ve tüm muhataplarla defalarca görüştüm. Süreçte bu konuyla ilgili basına da yansıyan beyanatlarım oldu. Belki ittifak olur, adaylığım sorun olmasın diye son ana kadar bekledim ve elimden geldiğince ittifak konusunu zorladım.

Geldiğimiz noktada genel merkezler bazında Karabük ili için ittifak olmayacağı kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra aday oldum. Ancak Safranbolu Sevdalısı bir evladınız olarak hala daha kibir yapmadan, Safranbolu için iş birliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda, Safranbolu’yu seven herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak ve kapımızın herkese açık olduğunu belirtmek isterim.”