31 Mart 2019 Tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde siyasi partiler bir taraftan adaylarını belirlerken, diğer taraftan ise AK Parti – MHP arasında Cumhur ittifakı tekrar kuruldu. CHP ve İYİ Parti arasında da Millet ittifakına kesin gözü ile bakılıyor.

CHP, Karabük Merkezde adayını Mehmet Durum olarak açıklarken, Karabük’ün en büyük ilçeleri olan Safranbolu ile Yenice başta olmak üzere diğerlerinde henüz açıklamadı. İYİ Parti ise Karabük İl genelinde hiçbir adayını daha belirlemedi.

CHP ile İYİ Parti’nin Safranbolu ile Yenice’de, 24 Haziran seçimlerinde kurduğu Millet İttifakı içinde seçimlere girme olasılığı da her geçen gün artıyor.

CHP’nin Safranbolu’da Belediye Başkan Adaylığına İsmet Zühtü Saraçoğlu, Yenice’de ise Sabri Cebeci adaylık başvurusu yapmasına rağmen, CHP Genel Merkezi buralarda adaylarını açıklamada acele etmiyor. Tüm bu gelişmeler çerçevesinde CHP ile İYİ Parti’nin Safranbolu ve Yenice’de Millet İttifakı çerçevesinde 31 Mart 2019 Yerel seçimlere gireceğinin göstergeleri olarak nitelendiriliyor.

CHP ve İYİ Parti’nin ittifak ile seçime girmesi halinde Safranbolu’da Belediye Başkan Adaylığında en güçlü isim olarak Mustafa Özata’nın adı geçiyor.

2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Safranbolu Belediye Başkan adayı olan ve MHP’nin oyunu 4 katına çıkartan Özata, geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den Milletvekili aday adaylığına başvuru yapmıştı. Mustafa Özata’nın ismi önümüzdeki yerel seçimlerde de yoğun olarak CHP’den geçiyordu.

Mustafa Özata’nın siyasi sürecinden dolayı, olası bir Millet İttifakında da Safranbolu’dan aday olabilecek en güçlü isim olduğu görülüyor.