Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci son aylarda baskı altında günler geçiriyor.

Özellikle sosyal medya üzerinden gerçek kişisel hesaplar ve sahte hesaplar üzerinden ağır eleştirilere ve hatta hakaretlere maruz kalan işçi lideri Değirmenci, bu hakaretler ve ağır eleştiriler karşısında ısrarla sessiz kalmayı tercih ediyor.

BİR SENDİKA GENEL BAŞKANINA BU KADAR HAKARET EDİLİR Mİ?

İskenderun ve Kocaeli menşeili sosyal medyalarda gerçek kişi ve sahte hesaplardan ağır eleştirilere, hatta hakaretlere maruz kalan Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, kendine edilen hakaretlerden adeta bıktı.

Hemen hemen her gün çeşitli iddialar ve söylemler altında ağır eleştiri ve hakaretlere uğrayan Sendika Genel Başkanı Değirmenci, uğradığı bu sanal saldırılar karşısında hukuksal süreç başlatıp, başlatmadığı ise tam bir muallak.

ÖZ ÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI VE YÖNETİMİ HAKKINDA CİDDİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Merkez Yöneticilerinin İSDEMİR A.Ş’deki toplu iş sözleşmesinde işçilerin geriye dönük üç yıllık hakkının zayi edildiğini ve bunun karşılığında İSDEMİR A.Ş. Yönetimi tarafından sendikaya 17 Milyon TL yardım yapıldığı bir belge ile iddia ediliyor.

Öte yandan Ankara, Çukurambar’da yapılan Genel Merkez binasının yapımının maliyetinden Milyonlarca TL fazla gösterildiği ve yine bu paraların birilerinin cebine girdiği iddia ediliyor.

Yine İskenderun ve başka yerlerde yapılan sendika binalarında Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin Kayseri’de kardeşine ait tuğla ve briket fabrikasından tuğla ve briketlerin alınarak, kilometrelerce uzaklara nakliye edildiği öne sürülüyor.

KARABÜK İLE İLGİLİ DE İLGİNÇ BİR İDDİA VAR

Sosyal Medya’da Fuat Kurtça isminde İskenderun’da yaşayan ve sendikacılar tarafından işten atıldığını iddia eden bir kişi, hemen hemen her gün Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı, Genel Merkez Yöneticileri ve çok sayıda şube başkanları ile yöneticileri hakkında çeşitli iddialarda bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde bulunduğu iddialardan biri de, Karabük Şube Yöneticisi Kenan Yılmaz’ın, genel merkezdeki Karabük Şube Yönetimi ve temsilciler toplantısında Genel Başkan Değirmenci’ye adeta posta koyup toplantıyı terk ettiği yönünde oldu.

İskenderunlu Fuat Kurtça’nın bu iddiası Sendika Karabük Şubesinde bir hayli yankı buldu.

ESKİ GENEL BAŞKAN CENGİZ GÜL MÜCADELEYE BAŞLADI

Öz Çelik İş Sendikası Eski Genel Başkanlarından Cengiz Gül, son birkaç aydır açtığı Facebook hesabından yeni bir mücadelenin işaretlerini vermeye başladı.

Gül’ün çok yoğun kullandığı Facebook hesabından, çelik işçisinin hak ve menfaatleri üzerine sık sık yazılar yazıyor ve söz konusu yolsuzluk iddialarına değiniyor.

Cengiz Gül’ün sosyal medya üzerinden bir hareket başlatarak, genel başkanlık için süreç başlatması bekleniyor.

GENEL BAŞKAN “BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”

Her taraftan adeta kuşatılan ve hakaretlerle üzerine varılmadığı gün olmayan Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yoğun çalışmaların içinde “Biz işimize bakıyoruz. Üyelerimizin hak ve menfaatlerinden başka bir şey düşünmüyoruz” şeklinde mesaj veriyor.