Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Beydini köyünde çıkan yangında şu ana kadar 7 ev kül oldu. Yangın köydeki bir çok eve de sıçradı. Helikopter destekli yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Beydini köyünde bu gün öğle saatlerinden sonra köy odasına düşen yıldırım sonucu başlayan yangın 20-25 haneli köyde büyük bir yangına sebep oldu.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, köy odasına düşen yıldırım ile başlayan yangın, birbirine çok yakın olan diğer evlere sıçradı. Şu ana kadar 7 evin yandığı ve bir çok eve daha sıçrayan yangının devam ettiği öğrenildi.

Ovacık Belediyesi'ne ait tek itfaiye aracının yangına müdahale etmeye başladığı, Karabük ve Safranbolu Belediyelerinin de itfaiye araçlarının yola çıktığı öğrenildi. Orman işletme müdürlüklerine ait arazözlerin de Beydini köyüne ulaştığı belirtilirken, orman yangınlarını söndürme helikopterinin ise havadan su atarak yangınla mücadele ediyor. Yangında şu ana kadar hiç bir can kaybı olmadığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Köyde bulunan evlerin eski yapılar olduğunu belirten yetkililer, yanan evlerin bir çoğunun ahşap ve kerpiçten yapılmış çok eski olduğunu da ekliyorlar.

Yangını duyan Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Cumhur Ünal büyük bir yangın felaketi yaşayan Beydini köyüne doğru yola çıktıklarını belirttiler.