KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantıdan sonra peş peşe iki ayrı basın açıklaması yayınladı.

KARDEMİR’e Karabük dışından işçi alımları ile ilgili ve Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur hakkı adı altında astronomik maaş almaları Karabük’ün gündeminde ciddi yer tutmuştu.

KARDEMİR Yönetiminin ıslak imzalı olarak yayınladığı basın açıklamalarında her ne kadar gündemdeki iddialar yalanlansa da kamuoyunu tatmin edici hiçbir açıklamaya yer verilmedi.

ÖMER FARUK ÖZ’ÜN YEREL TV YAYININDA SALVOLARI

Yönetim Kurulu toplantısından sonra bir yerel TV kanalının canlı yayın programına katılan Ömer Faruk Öz, şehir dışından işçi alımlarına açıklık getirdi ama kamuoyunun kafasında ‘rakamlar içeren bu açıklamayı KARDEMİR A.Ş. Yönetimi neden imzalı yapmadı?’ sorusu takıldı.

ÖZ “70 BİN TL MAAŞI BEN İSTEMEDİM, VERDİLER”

Aldığı 70 Bin TL’gibi astronomik bir maaşı ise Yönetim Kurulu Üyelerinin maaşlarının mali genel kurullarda hissedarlar tarafından önerdiğini de ifade eden Ömer Faruk Öz adeta “Bu maaşları biz istemedik, hissedarlar verdi” demeye getirdi.

YEREL BASINI SUSTURMA REKLAMI

KARDEMİR A.Ş yöneticileri yaklaşık 2-3 ay önce yerel basına aylık reklam uygulaması başlatmış ve KARDEMİR aleyhine haber yapılırsa bu reklamlar kesilir iması yapmıştı. Aylık ortalama yayın kuruluşu başına 500 TL karşılığı verdiği bu reklamlar adeta yerel basını susturma silahı olarak kullanıldı.

Ömer Faruk Öz’ün katıldığı canlı yayın programındaki sunucu bile “Bin 700 TL emekli maaşı ile geçinilen bir memlekette, 70 Bin TL maaş fazla değil mi?” sorusunu soramadı.

KARDEMİR’E YAKIŞMAYAN SEVİYESİZ BASIN AÇIKLAMASI

KARDEMİR gibi dünya devlerine girmeye aday gösterilecek olan bir şirketin kendileri ile ilgili haberlerin birileri tarafından yaptırıldığı iddia edilmesi, basın camiasına ayrı bir hakaret olarak değerlendirilmesi yapılması gerekir.

KARDEMİR Yönetiminin yerel basına her ay 500 TL reklam karşılığı adeta susturmayı hedefleyerek “aleyhte haber yapılırsa reklamlar kesilir” uyarısında bulunulması ve eleştiri içeren haberler ile ilgili de “birileri yaptırıyor” denilmesi Türk Basın tarihine kara leke olarak geçecektir.

ÖNERİYORUZ MAAŞLARINIZI ASGARİ ÜCRETE ÇEKİN

Madem hissedarların önerileri ile maaşlarınızı toplam 70 Bin TL ye kadar çıkardınız, bizler de KARDEMİR hissedarı olarak öneriyoruz, maaşlarınızı asgari ücret seviyesine çekiniz.

Bağımsızlar haricinde, hissedar olan diğer yönetim kurulu üyelerinin bu maaşlara hiç ihtiyacı olmadığı aşikar.

YOLBULAN AİLESİ TEPKİLİ Mİ?

Ömer Faruk Öz’ü adeta aklarcasına yapılan basın açıklamasında KARDEMİR’in 11 Yönetim Kurulu Üyesinin imzası varken, Kamil Güleç, Çağrı Güleç ve Osman Kahveci’yi de adeta aklarcasına yapılan diğer basın açıklamasında Mustafa, Murat ve Burak Yolbulan’ların imzasının olmadığı da kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

Bu olaya değişik yorumlar ile yaklaşılırken, Yolbulan’ların Güleç ailesini aklamaya yanaşmadıkları olarak değerlendirildi.