ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ “KEDİVERSİTE” AÇTI

KEDİVERSİTE

Yaralı kedilerin tedavisini üstlenen öğrenciler işi daha da büyüttü ve kedilerin tedavi edildiği bir yuva kurdu. Üniversite kampüsünde kurulan bu yuvaya “Kediversite” adını veren öğrencilere, Karabük Üniversitesi yönetimi de destek veriyor.

Karabük Üniversitesi öğrencileri “Hayvan Hakları Kulübü olarak ilimizde ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen engelli ve yaralı kedileri kendi imkanlarımızla tedavi ediyoruz. Yaptığımız ‘Kediversite’ adındaki kedi yaşam alanında özgür, doğal ve ev ortamında kedilere bakmaktayız. ” dedi.

200 METREKARELİK KEDİVERSİTE

Üniversite kampüsünde 200 metrekare alan içerisine kurulan “Kediversite” onlarca kediye ev sahipliği yapıyor. Üniversite yöneticileri de bu projeye sonsuz destek veriyor. Yaralı kedilerin sağlık giderini ise Safranbolu Belediyesi karşılıyor.

MAMALAR ÖĞRENCİ HARÇLIĞINDAN

Öğrenciler kedilerin mama giderini harçlıklarından karşılıyor. “Rica etsek bu güzel davranışı duyurmakta bize yardım edebilir misiniz?” diyen öğrenciler, facebook’ta bir de ”Kediversite” adında sayfa açarak buradan faaliyetleri hakkında bilgiler verip gönüllüler ile bir araya geliyor.