HSYK 2. DAİRESİNCE AÇIĞA ALINAN VE BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILAN SAVCI SERBEST BIRAKILDI



Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde açığa alınan ve ardından gözaltına alınarak bugün mahkemeye çıkarılan savcı serbest bırakıldı.

HSYK 2. Dairesi'nin yürütülen soruşturma tamamlanana kadar geçici olarak görevden uzaklaştırdığı 7 hakim ve savcı arasında bulunan Safranbolu ilçesi Cumhuriyet Savcısı Alper Zeki Gürel, dün akşam saatlerinde Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alınmış ve bugün tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmişti. Gürel, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan duruşma öncesi Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Alper Zeki Gürel'in babası İbrahim Gürel ise “Zerre kadar FETÖ ile ilgili bir şey bulsunlar onu evlatlıktan reddetmeye hazırım. Ama yok öyle bir şey. Tamamen düpedüz iftiradır. Benim oğlum gibi binlerce mağdur olmuş insanlar var. Böyle bir durum bizim zorumuza gidiyor, bizi kahrediyor. Bizim gibi binlerce aileyi kahrediyor. Buna hükümet, devlet biran önce çözüm bulmak zorunda. Nasıl çözeceklerse çözsünler. Bizim istediğimiz bu. Benim çocuğumu tanıyan ve bilenler binlerce kişi arkasında ifade vermeye hazır.” ifadelerini kullanmıştı.