GEÇTİĞİMİZ HAFTA GÖREVDEN ALINARAK YERİNE KAYYUM ATANAN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı'nın emri ile Safranbolu Belediyesi'nde yürütmekte olduğu başkanlık görevinden alınarak yerine kayyum atanan Necdet Aksoy suskunluğunu bozdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayınlayan Aksoy, "19.09.2016 tarihli İçişleri Bakanlığı Onayı ile Safranbolu Belediyesinin bazı uygulamalarına dair başlatılan araştırma çerçevesinde, 22.06.2017 tarihinde, Belediye Kanunu 47. Maddesine göre, soruşturma sürecinde Belediye Başkanlığı görevimden geçici olarak uzaklaştırılmış bulunmaktayım. Soruşturma dahilinde bulunan yada bulunmayan Belediye uygulamalarının tamamında öncelikle Anayasaya, Kanunlara, Yönetmeliklere, Genelgelere ve mensubu olduğum Ak Partimizin genel usul ve esasları dahilinde hizmet etmeye gayret ettim. Hizmetlerimizin her birini hemşehrilerimizin, şehrimizin ve Belediyemizin lehine olacak şekilde gerçekleştirmeye çalıştım." ifadelerini kullandı.

Görevden alınmasının ardından yapılacak idari ve adli tahkikatlar sonrasında doğrunun ve gerçeğin ortaya çıkacağından şüphe duymadığını belirten Necdet Aksoy, açıklamasında "Ben adli ve idari makamların adaletine, dün olduğu gibi bugün de güveniyorum.  Bu süreçte bizzat gelerek, telefonla, mesajla, sosyal medya paylaşımları ve dualarıyla desteklerini bildiren tüm Safranbolulu hemşehrilerime ve gönül dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Safranbolu'da hizmetlerimizin bundan sonra da devam edeceği umudu ile sevgilerimi ve saygılarımı sunarım." şeklinde ifadelerine yer verdi.