AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Milletvekili UYSAL, mesajında 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesi olduğunu belirterek, "Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir.

23 Nisan 1920’de, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. 

TBMM, necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. 

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e doğru yaklaşırken 2023 hedefi, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmek için durmadan koştuğumuz bu yolda çocuklarımızın gülen yüzü, umutları ve hayalleri bize güç vermektedir.

Daha müreffeh bir Türkiye’nin teminatı olan çocuklarımızın, kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarına, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacaklarına olan inancım tamdır. 

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Çocuklarımızın tüm dünya çocuklarının ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”