24 Haziran'da gerçekleşecek erken genel seçimlerde MHP'den milletvekili adayı olması için ismi beklenti haline gelen Rafet Vergili, istida edecek mi? YSK’nın 262 sayılı kararına göre, seçimlerde milletvekili adayı olabilmek adına istifa etmesi gerekenler için son tarih, 26 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde Büyük Kulüp'te MHP teşkilatlarının, Belediye Başkanı Rafet Vegili'nin ve İl Başkanı Adem Kar'ın katıldığı bir toplantı gerçekleşmiş, burada konuşma yapan Vergili, aday olmayacağını söyleyerek “1 Kasım’dan yarım kalan bir işimiz var, kaldığımız yerden devam edelim” önerisi ile İl Başkanı Adem Kar’ı  işaret etmişti.

MHP İl Başkanı Kar'ın ise bazı partililerle birlikte Rafet Vergili’ye kararını gözden geçirmesi ve aday olması yönünde baskı yaptığı öne sürüldü. Adem Kar'ın yakın çevresine özel bazı sebeplerden ötürü aday olmayacağını ifade etmesi ise kamuoyunda konuşlan iddialardan bir diğeri.

Kar, geçtiğimiz gün Ankara'da bir dizi ziyarette bulunmuş,  MHP Genel Merkez’inde gerçekleştirdiği görüşmede, Belediye Başkanı Vergili'nin aday yapılması yönünde net bir görüş beyan ettiğini, tabanda oluşan beklentinin fazlasıyla Genel Merkez'de de oluştuğunu gördüğünü belirtmişti.

MHP tabanında ciddi beklenti haline gelen Rafet Vergili isminin milletvekili adayı olabilmesi için bugün saat 17:00'a kadar istifa etmesi gerekiyor.