MHP SAFRANBOLU İLÇE TEŞKİLATINDAN 8 YÖNETİCİNİN NEDEN İSTİFA ETTİĞİ BELLİ OLDU

MHP 25. DÖNEM KARABÜK MİLLETVEKİLİ DURMUŞ YALÇIN TEŞKİLATLARA KANCA MI ATIYOR?

ESKİ VEKİL YALÇIN REFERANDUMDA “HAYIR” KAMPANYASINA HAZIRLANIYOR



Safranbolu İlçe Yönetiminden geçtiğimiz gün istifa eden 8 isim hakkında bilgiler netleşiyor.

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından izlenen genel politikaları tasvip etmediğimizden dolayı yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa ettik” diyerek, istifalarını sunan 8 ismin, önümüzdeki günlerde halkın önüne getirilmesi planlanan referandumda "Hayır" yönünde çalışmalar yürüteceği belirtiliyor.

İSTİFALARIN ARKASINDAKİ İSİM DURMUŞ YALÇIN

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Yönetimi'nden 8 ismin aynı anda istifalarını sunmasının perde arkasında 25. Dönem MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın olduğu kulislerde konuşuluyor.

7 Haziran seçimleri ile milletvekili seçilen, ancak erken seçim kararının alınması ile birlikte isminin aday listesinden çıkarılmasıyla TBMM üyeliğinde 5 ay kalabilen Durmuş Yalçın'ın geçtiğimiz dönemde Meral Akşener'in yanında yer aldığı ve mevcut Genel Merkez'e karşı olduğu kamuoyunca biliniyor. Yalçın'ın Genel Merkezin "Korsan" olarak nitelendirdiği ve kongre sürecinde birçok otobüsü finansa ederek beraberinde kongreye götürdüğü o dönem çokça konuşulmuştu.

REFERANDUMDA SEÇİM BÜROSU AÇACAK MI?

Akşener'e yakınlığını daha önce de dile getiren Yalçın'ın mevcut Genel Merkez'e karşı tavırlı oluşu ve mevcut politikaları kabul etmeyişi ise referandum sürecindeki rengini şimdide belli etmiş durumda. Öyle ki anayasa değişikliğine imkan sağlayan referandumda yoğun bir biçimde "Hayır" kampanyasına destek vereceği ve tamamen kendi imkanlarıyla seçmenin "hayır"a devet edileceği, seçim bürolarını kurma kararı aldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.