Meteoroloji Müdürlüğü karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısında;

"Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgarın; İç Anadolu’da Perşembe akşam saatleriyle Cuma akşam saatleri arasında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat); Batı Karadeniz’de Perşembe akşam saatlerinden Cuma sabah saatlerine kadar güney ve güneybatı, Cuma sabah saatlerinden akşama kadar kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, kıyılarında yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." denildi.

Önümüzdeki Hafta Başına Kadar Ülkemizde Beklenen Hava Durumu:

03.01.2019 Perşembe: Bölgemizin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve iç kesimlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Bölge genelinin yağışlı; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

06.01.2019 Pazar: Bölge genelinin yağışlı geçeceği; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımız meydana gelebilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.