Çelik-İş Sendikası İle Mescier A.Ş. arasında müzakereleri sonuçlanan 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi karşılıklı anlaşmaya varılarak tamamlandı. Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören imzalı yapılan açıklamada, 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde sendika ile her konuda ortak fikirleri olan uzlaşmacı tavırları ile sendika temsilcilerini anlayışla karşılayan MESCİER ailesine ve şirket yöneticilerine teşekkür edildi.

ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanlığınca yapılan açıklama ise şu şekilde;
Karabük ve Bartın ilinde faaliyet gösteren ülkemizin en büyük Sanayi Kuruluşları arasından olan Mescier A.Ş. işyeri ile sendikamız arasında müzakere edilen 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesini anlaşma ile sonuçlandırmış bulunmaktayız.

Yapılan anlaşma neticesinde Mescier A.Ş. Bartın ve Karabük işyerinde çalışan üyelerimiz Günlük ücretlerinde, İkramiye, Bayram Harçlıkları, Gece Zammı ve Sosyal Yardımlar gibi bir çok haklarda iyileştirmeler yapılmış olup, Üyelerimizin memnun olduğu, üretimden paylarına düşen alın terlerinin karşılıklarını alındığının bilinci ile üretip kazanmaya hak ettiklerinin karşılığını almaya devam etmektedirler.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi sürecinde Sendikamız ile her konuda ortak fikirleri olan uzlaşmacı tavırları ile bizleri anlayışla karşılayan MESCİER ailesine tüm Şirket Yöneticilerine ve çalışanlarına Teşekkür ederiz. Karabük ilimizde Demir Çelik Sektöründe Sendikasız irili ufaklı 32 işyerinin olduğu ve bu işyerlerinde çalışan 2490 çalışanın Sendikasız örgütsüz çalıştığı. Biz Çelik-İş Sendikası olarak emeğin ve emekçinin yanında olarak “İŞÇİ VARSA İŞ YERİ VAR” anlayışı ile çalışan tüm emekçi kardeşlerimize “SENDİKALI OL GÜÇLÜ OL” diyoruz, Sendikalı olan işyerleri ile Sendikasız olan işyerleri çalışanlarının ücretlerinde aynı işi yaptıkları halde çok fark olduğu, yapılacak olan Toplu İş Sözleşmeleri ile üyelerimizin geleceğe ümitle bakabilmeleri için daha iyi bir ücret, İkramiye, Sosyal Yardım, Gece zammı, Fazla mesai gibi bir çok ücretlerde hak ettiklerini almak, çalışma koşullarının iyileştirilmek, yasal hakları korunması, ve diğer işçi hakların kazanılması ve ürettiklerinden kendi paylarına düşen alın terlerinin ve hak ettiklerinin karşılığını alabilmeleri için sendikalı olmaya davet ediyoruz.