ÖĞRENCİ YURTLARINI KAPSAYAN VE İŞLEYİŞ ÜZERİNE YENİ DÜZENLEME GETİREN GENELGE UYGULANACAK MI?

MEB

Karabük Valisi Mehmet Aktaş,  dün Karabük Valiliği önünde protokol ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticilerinin katılımı ile karşılandı. Vali Aktaş, ilk konuşmalarında Karabük’ü tanımaya çalışacağını ve birlik beraberlik için kentin yönetileceğinin mesajlarını verirken, kendisini bekleyen sorunları da bildiğini ima etti.

Son Valiler kararnamesi ile Karabük’e atanan Vali Mehmet Aktaş görevine başladı. Karabük’e gelirken ve daha önce ki bilgilerinden bölgeyi bildiğini belirten Vali Aktaş’ı Karabük Valiliğinin taşınması, kentin trafik sorunları dışında birde özellikle KBÜ öğrencilerinin konakladığı Yurt ve pansiyonların arasında gelişen yeni genelgenin uygulanması konusunda ki sorunların çözümü bekliyor.

Bir önce ki Vali Alimoğlu’na, Milli Eğitim Bakanlığı ve buna bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ruhsatlı 14 yurt sahibi “Karabük Valiliği başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilgili kurumları göreve davet ediyoruz” şeklinde ki açıklamaları sonrası  genelge kapsamında komisyon kurulmasını istemişlerdi.

Alt ve üst komisyonlar da kurularak, Karabük merkezinde 82 pansiyon ve öğrenci yerleşkesinin yönetmeliklere göre öğrenci kabul edemeyeceklerini, MEB logoları yanında ‘Yurt’ ibaresini kullanamayacaklarını ilgili kurumlara tebliğ etmişlerdi.

Ancak Valiler kararnamesi ile değişiklik yaşanınca ilgili Komisyonun çalışmaları tamamlanmasına karşın uygulama konusunda bir talimat verilememiş yeni Vali Aktaş beklenilsin denmişti.

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi kapsamında uygulamanın başlatılması gereğinin altını çizen MEB’e bağlı özel Yurt sahipleri ve kurdukları Dernek yöneticileri “Bizler Karabük ve Safranbolu’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ruhsatlı özel yurt sahipleri olarak, bakanlığın kendilerinden istediği tüm yaptırımları yerine getiriyoruz ve bu sorumluluğu taşıyoruz. Ancak Yurt tabelası asıp içinde ne olduğu bilinmeyen, statüsü belli olmayan yerlerin mevcut olduğunu da biliyoruz. Sorumluluğumuz gereği kentimize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barınabilmesi için tüm yükümlülüklerimizi yerine getiren bizleriz.

Ruhsatlı yurtlar haricinde bulunan mekanlar ise birçok yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Üstelik kalite, güvenlik konusunda sıkıntılar yaşanınca tüm sorunlar bizlere de mal oluyor. MEB Genelgesi var ve Türkiye’de bir çok İlde uygulandı, uygulamalar devam ediyor. Biz o Genelgenin bir an önce uygulanmasını ve Bakanlık yönetmeliklerinin yerine getirilmesi, ve bu sürecin sıkı bir denetiminin yapılmasını istiyoruz. Kısacası biz Devletimizin, hükümetimizin ‘bunlar şart’ dedikleri uygulamaların yerine getirilmesini istiyoruz” dediler.

Vali Aktaş, dün görevine başladı ve önünde bulunan bu yurt-pansiyon sorunlarının yanı sıra kentin Trafik sorunu konusunda bilgisinin olduğunu belirten konuya yakın kaynaklar “Önümüzde az bir zaman var bu yurtlar konusunda acil çözüm gerekli yoksa Karabük için bir sene daha kaybedilmiş  olacak” diyorlar.