Bir yılı aşkın bir süredir Covid-19 salgının çocuklar üzerindeki etkileri konuşulurken,  Safranbolu’da yer alan Ali Baba Anaokulunda minikler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı öğreniyor.

Salgın dolayısıyla evlerinde oyun oynama ve hareket kısıtlılığı yaşayan çocukların bol hareketli oyunlar oynayarak sosyal-duygusal ve motor becerilerinin gelişimlerini desteklemek  için geliştirilen  projeyle çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluştu. Bu projeyle teknolojinin kucağına doğan “Z kuşağı” çocukların, “X ve Y kuşağı” ebeveynleri ile zengin bir medeniyet kültürü olan Anadolu’nun kültürüyle harmanlanmış  geleneksel oyunlar aracılığı ile ortak zaman geçirmelerine olanak sağlandı. 

Bir eTwinning projesi olan “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Çocukların üretkenlik, sosyallik, yaratıcılık, liderlik ve işbirlikçilik gibi birçok alanda gelişimlerini destekliyor. Projenin ortaklarından Ali Baba  Anaokulu Müdür Yardımcısı Aişe KIZIL  YATMAZ , projeyi okuldaki üç öğretmen ve  Aydın, , Mersin, Afyon ve Malatya’daki paydaşları ile birlikte yürüttü. Projenin çocuklar üzerindeki olumlu gelişimlerini tespit ederek uluslararası bir dergide makale yayınlayarak başarılı sonuçlar elde ettiler. Finalde, çocukların aileleri ile ürettikleri oyuncaklarla sanal bir müze oluşturdular. Sanal Müze için linke tıklayınız…

https://www.emaze.com/@AOTORWCFQ/gallery