Karabük'ün Merkez ve Eskipazar ilçesine bağlı bazı köylerde çöp konteynerlerinin az olması ve çöplerin haftada bir alınması gerekirken, daha uzun sürede alınması köylüleri bıktırdı.

Hemen hemen her köye konulan çöp konteynerlerinin ardından, İl Özel İdare ve ilçelerde Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile çöplerin düzenli toplanması için geçtiğimiz yıl başlatılan uygulamada aksaklıklar olmaya başlayınca, bir çok köyde çöp yığınları oluşmaya başladı.

20-30 haneli köylere bir veya iki konteynerin az geldiğini belirten köylüler, haftada bir gelmesi gereken çöp toplama aracının da daha uzun sürede gelmeye başlamasıyla bir çok köyde çöp yığınlarının oluştuğunu belirtiyorlar.

Uzun süre alınmayan çöplerin köy içlerine kadar kötü kokular yaydığını, yoğun bir sinek oluştuğunu da şikayet eden köylüler, çöplerin düzenli alınmamasından şikayetçi.

KARABÜK MERKEZ KÖY MUHTARLARI BAŞKANI ENVER KEMİK İSYAN ETTİ

Karabük Merkez Köy Muhtarları Başkanı Enver Kemik, bir çok köyde çöplerin düzenli toplanmadığından şikayet ederek "Karabük'ün köylerini çöp yığını götürüyor. Karabük bürokrasisinde telefon açmama problemi de başlamış. Kimseye ulaşamıyoruz. Ulaştığımız bürokratik yetkililer de 'Bizim yapabileceğimiz bir şey yok' diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Çöp toplama işine alınanları masa başında çalıştırırlarsa, çöp toplama işinde çalışacak adam bulamazsınız. Biz kendi başımızın çaresine mi bakalım?" diyerek, son aylarda yaşanan bu soruna dikkat çekiyor.