Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’dan Umre dönüşü Türkiye’ye dönen I.O. (65) ve E.0. (64) karı koca Korona Virüs şüphesi nedeniyle Karabük’te karantina altına alındı.

28 Şubat Cumartesi günü Umre ziyareti için gittikleri Suudi Arabistan’dan yaşadıkları memleketleri Karabük'e dönen 65 ve 64 yaşındaki karı koca bu hava alanında yapılan tetkiklerden geçmelerine rağmen, bu sabah öksürük ve ateş şikayeti nedeniyle aile hekimine başvurdukları ve Korona Virüs şüphelisi vaka olarak Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karantina altına alındıkları öğrenildi.

EVLERİNDEN AMBULANSLA ALINDILAR

Aile hekimine başvurduktan sonra Sağlık Bakanlığının yurt dışından gelen vatandaşlara uyguladığı prosedür gereği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından evlerinden ambulansla alınan yaşlı çift Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinin Bayır Mahallede bulunan ek binasında karantina altına alındılar.

TEST SONUÇLARI BEKLENİLİYOR

Yaşlı çiftten alınan numunelerin Ankara’ya gönderildiği ve birkaç gün içinde Covit-19 virüsü olup olmadığına dair test sonuçlarının geleceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.